A Konyhafőnök Junior

A sárga csapat karfiolos rizottója gyömbéres rákfasírttal

rtl.hurtl.hu

2017. szeptember 20. 22:30

Izgalmas étel várt a kicsikre a középdöntő első feladatában: folyami rákból kellett főételt készíteniük. Kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri az ételeket? Lesd meg itt a kóstolást! Ha pedig tippekre vágysz a sárgáktól, nézd meg a receptjüket.


Alapanyagok:

citrom, lime, zeller, sárgarépa, kápia paprika, tv paprika, gyömbér, kókusztej, szójaszósz, pankomorzsa, snidling, koriander, lilakáposzta, karfiol
 

Elkészítés:

A karfiolrózsát összeaprítjuk, majd vízben megfőzzük. Alaplével felöntögetjük a karfiolt és elkészítjük belőle a rizottót. Összeturmixoljuk a megfőtt karfioldarabokat, majd ezt hozzáöntjük a karfiolrizottóhoz. Picit összefőzzük, majd vajat és parmezánt keverünk hozzá.

Az élő rákokat lobogó, sós vízbe 10 másodpercig forraljuk, a kifőtt rákokat jeges vízbe tesszük. Majd kitesszük egy tányérra és letépjük a farkaikat, a húsukat kiszedjük, ezeket ledaráljuk. Hagymát és fokhagymát vágunk fel, és a rákokkal együtt ismét ledaráljuk őket. Paprikával sóval és borssal ízesítjük őket, majd kis gömböket formálunk belőlük és pankomorzsába forgatjuk őket.  Forró, bő olajban ropogósra sütjük.

A rákpáncélt 250 fokos sütőben kisütjük, kápiapaprikát és tévépaprikát, zellert és sárgarépát serpenyőben megpirítunk. Ehhez vajat és kókusztejet teszünk. A sült rákpáncélt belehelyezzük a serpenyőbe és 5 percig sütjük, lefedjük és még 5percig főzzük. Leszűrjük, felforraljuk és közben vajat és kókusztejet adagolunk fokozatosan hozzá. A farkakat lepirítjuk, citromlevet öntünk rá és gyömbért aprítunk. Ezt követően tálalni kezdünk.
 

#A Konyhafőnök Junior#RTLII#fördős zé#wossala rozina#sárközi ákos#sárga csapat#sárgák#recept