Zalán és Balázs rántott hortobágyi palacsintája
2017. szeptember 19. 22:30
Izgalmas étel várt a kicsikre z első feladatban: csapatban kellett cannellonikat készíteniük. Kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri az ételeket? Lesd meg itt a kóstolást! Ha pedig tippekre vágysz a barnáktól, nézd meg a receptjüket.
Alapanyagok:
sárgarépa, vöröshagyma, fehérrépa, paprika, paradicsom, pankomorzsa, harcsa, zeller, karalábé,bazsalikom, snidling
Elkészítés:
A hagymát külön lábasban megdínszetelünk, az egyikre kockákra vágott zöldségeket teszünk (répa, fehérrépa, zeller, karalábé, paprika és paradicsom), felöntjük vízzel, hogy ellepje. A másik lábasba paprikát és paradicsomot szelünk, sóval, borssal, curryvel és pirospaprikával ízesítjük. Ha megsültek a zöldségek, hozzáadjuk a kockára vágott harcsát, ezeket megpörköljük, majd ezt is felöntjük vízzel.
Kikeverjük a palacsintatésztát: só, bors, tojás, liszt, szénsavas víz. Megsütjük a palacsintákat, a zöldségeket ledaráljuk a saját levükkel. A halat külön daráljuk le, a palacsintákra húst rakunk, 2 végét lehajtjuk, majd feltekerjük és pankomorzsába panírozzuk. Bő olajban kisütjük, bazsalikomot kevés olajon megsütünk.