Vali és Olivér újragondolt hortobágyi palacsintája
2017. szeptember 19. 22:30
Izgalmas étel várt a kicsikre z első feladatban: csapatban kellett cannellonikat készíteniük. Kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri az ételeket? Lesd meg itt a kóstolást! Ha pedig tippekre vágysz a zöldektől, nézd meg a receptjüket.
Alapanyagok:
paradicsom, marhacomb, tv paprika, bébi répa, sárgarépa, kaliforniai paprika, paradicsom, snidling, petrezselyem, fokhagyma, vöröshagyma, kókusztej, pankomorzsa
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk nagyobb darabokba, a paradicsomot és a paprikát is. A hagymákat kicsi olajon felhevítjük, majd beletesszük a paradicsomot és a paprikát. Kis párolás után felöntjük vízzel.
A palacsinta tésztába petrezselymet teszünk, a ragut botmixerrel összeturmixoljuk és kókusztejes tejfölös habarással behabarjuk, hőkiegyenlítéssel.
Felvágjuk a koktélparadicsomot és egy tálba olivaolajjal és fehérborecettel felöntjük, sóval és borssal ízesítjük. Ezt a hűtőbe rakjuk pihentetni.
A marhacombot ledaráljuk, majd sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítjük. Lelapított gombócokat formálunk a tésztából, bepanírozzuk és bő olajban kisütjük őket, eközben a habart tölteléket felmelegítjük és elkezdjük sütni a palacsintát.