Olivér és Kristóf hortobágyi-amerikai húsos palacsintája tarjával
2017. szeptember 19. 22:30
Izgalmas étel várt a kicsikre z első feladatban: csapatban kellett cannellonikat készíteniük. Kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri az ételeket? Lesd meg itt a kóstolást! Ha pedig tippekre vágysz a kékektől, nézd meg a receptjüket.
Alapanyagok:
paradicsom ,paprika, vöröshagyma, tarja, metélőhagyma
Elkészítés:
Elkészítjük tarjából a pörköltet hagyományos módon. Lisztet, 2 tojást elkeverünk, hab nélkül és tejjel felöntjük. Végül hozzáadjuk a habot is. Kevéske olajat is keverünk bele, a palacsinta mindkét oldalát arany barnára sütjük.
Amikor már majdnem megfőtt a hús, leszűrjük és ledaráljuk egy kis őrölt fűszerpaprika hozzáadásával.
Öntetet készítünk: a paradicsomos paprikáshús leves levet leszűrjük, és összekavarjuk tejföllel és habtejszínnel. Tálalásnál metélőhagymát teszünk rá.