Zalán kijevi csirkéje kétféle krumplival és marinált salátával
2017. szeptember 15. 22:30
Izgalmas étel várt a kicsikre z első feladatban: csapatban kellett cannellonikat készíteniük. Kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri az ételeket? Lesd meg itt a kóstolást! Ha pedig tippekre vágysz Zalántól, nézd meg a receptjét.
Alapanyagok:
csirke, vaj, lilaburgonya, csicsóka, só, bors, petrezselyem, tojás, liszt, pankomorzsa, olaj, tejföl, paradicsom, fehérborecet
Elkészítés:
A fűszervajhoz petrezselymet, vajat, borsot összekeverünk, majd a fagyasztóba tesszük. Előkészítjük a húst, sózzuk, borsozzuk, majd kiklopfoljuk. Felvágjuk a csicsókát, majd lereszeljük a lilaburgonyát erre só és bors kerül. A fűszervajat beletesszük a húsba, hústűvel összetűzzük, majd lisztbe, tojásba, lisztbe, tojásba és panko morzsába forgatjuk, bő forró olajban kisütjük.
Amíg sül a lilaburgonya, kevés olajat lábasba teszünk, a csicsókát serpenyőbe úgy, hogy ellepje az olaj. Mikor a hús készen van, kivesszük, szalvétára helyezzük. Ha a lilaburgonya is kész, tejfölt keverünk hozzá, ha a csicsókachips készen van, azt is szalvétára helyezzük. A salátához kicsikre vágott paradicsomot, olívaolaj és fehérborecet keverékébe tesszük.