Panna és Vali cannellonijai
2017. szeptember 15. 22:30
Izgalmas étel várt a kicsikre z első feladatban: csapatban kellett cannellonikat készíteniük. Kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri az ételeket? Lesd meg itt a kóstolást! Ha pedig tippekre vágysz Pannától és Valitól, nézd meg a receptjét.
Alapanyagok:
bacon, fokhagyma, gomba, darált csirkehús, bazsalikom, petrezselyem, sárgarépa, paradicsom, hagyma, paradicsom konzerv
Elkészítés:
A tésztát elkészítjük, a töltelékhez felrakjuk a répát főzni sós vízben. Ízlés szerint ízesítjük curryvel, majd összeturmixoljuk pépesre, a kinyújtott tésztát megtöltjük a töltelékkel.
Besamelmártást készítünk, vajból, lisztből és tejből.
A tésztát megtöltjük, a besamel kerül alulra, majd a töltelékes tészta, végül pedig ismét a besamel. Sütőbe tesszük 20 percre, 220 fokra. A töltelékbe a gombát vajon megpirítjuk, hogy egy kis színt kapjon. Negyedkészre készítjük, külön tepsiben a húst, vajban átforgatjuk, a gombát beletesszük a húsba és készre készítjük.