A Konyhafőnök Junior

Julcsi és Zalán csípős canellonijai

rtl.hurtl.hu

2017. szeptember 15. 22:30

Izgalmas étel várt a kicsikre z első feladatban: csapatban kellett cannellonikat készíteniük. Kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri az ételeket? Lesd meg itt a kóstolást! Ha pedig tippekre vágysz Julcsitól és Zalántól, nézd meg a receptjét.


Alapanyagok:

gomba, paradicsom, darált marhahús, szalonna, pankomorzsa, worchester szósz, chili, bazsalikom, vöröshagyma, fokhagyma, koktélparadicsom, petrezselyem
 

Elkészítés:

Megdinszteljük a hagymát, belerakjuk a fokhagymát, majd a marhahúst gurulósra sütjük. Egy kis worchester szószt teszünk bele, valamint sűrített paradicsomot, ezeket összekeverjük, és fedő alatt hagyjuk összerottyanni. Tésztát gyúrunk, téglalap alakúra vágjuk, majd hosszanti szélükre ragut teszünk és roládokra tekerjük fel.

Elkészítjük a besamelmártást, melyhez vajat olvasztunk meg, lisztet adunk hozzá, tejjel felöntjük és ízesítjük.

A gombás raguhoz megpirítjuk az apróra vágott gombát, majd egy kis chilit teszünk bele, végül sütőben fokhagymával és balzsamecettel, koktél paradicsomot sütünk hozzá. 20 percig sütjük, míg karamellizálódik a paradicsom teteje. A koktél paradicsomot összedaráljuk, a gombás raguval.

A canellonit egy kivajazott tepsi aljára tesszük, bőséges besamelmártást teszünk rá, majd mozzarellát reszelünk a tetejére és megsütjük. Míg sül, elkészítjük a sajtchipset: zsemlemorzsát és sajtot reszelünk, száraz serpenyőbe tesszük és megsütjük, majd megfordítjuk és kitesszük hűlni.
 

#A Konyhafőnök Junior#RTLII#fördős zé#wossala rozina#sárközi ákos