Anna és Tomi mini cannellonijai
2017. szeptember 15. 22:30
Izgalmas étel várt a kicsikre z első feladatban: csapatban kellett cannellonikat készíteniük. Kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri az ételeket? Lesd meg itt a kóstolást! Ha pedig tippekre vágysz Annától és Tomitól, nézd meg a receptjüket.
Alapanyagok:
hámozott konzerv paradicsom, spenót, sárgarépa, fokhagyma, hagyma, petrezselyem, bazsalikom, sertéshús
Elkészítés:
A töltelékhez ledaráljuk a hagymát, olajon megpirítjuk, és erre rárakjuk a sertés húst, valamint a sót, a borsot és az oregánót, végül pedig a feldarabolt répát és egy kicsi vizet, és ha elkészült ledaráljuk. A másik töltelékhez a hagymát és a fokhagymát ledaráljuk, olajon megpirítjuk, erre rátesszük a spenótot, a sót, a borsot és a mascarponét, ha kész ledaráljuk.
Ezután elkészítjük a besamel mártást. Vajat olvasztunk, erre lisztet, majd meleg tejet teszünk, sózzuk és borsozzuk.
A tésztához lisztet, két tojást, sót és egy pici vizet keverünk össze. Az elkészült tésztát betöltjük a kétféle töltelékkel és ennek a tetejére öntjük a besamelmártást, majd sajtot reszelünk rá, 230 fokos sütőben 15 percig sütjük.
A sajt csipszhez lereszelünk kétféle sajtot, ezeket összekeverjük, és csipsz alakúra formázzuk a serpenyőben, olaj nélkül kisütjük.