Zita vajban sütött hala
2017. szeptember 5. 21:30
Izgalmas étel várt a kicsikre a második feladatban: halakat kellett készíteniük. Kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri az ételeket? Lesd meg itt a kóstolást! Ha pedig tippekre vágysz Zitától, nézd meg a receptjét.
Bazsalikomos krumplipüré paradicsommártással és vajban sütött hallal
Alapanyagok:
pisztráng, paradicsom, bazsalikom, fokhagyma, kakukkfű
Elkészítés:
Felteszünk vizet forrni, a burgonyát megpucoljuk, kockákra felvágjuk és belerakjuk a vízbe. Felvágunk egy kis szelet vajat, berakjuk a serpenyőbe és olvasztjuk. Belerakjuk a filézett halat és megpirítjuk, gyorsan megfordítjuk és tovább sütjük.
Felvágjuk a paradicsomot és turmixgépben pépesítjük. A bazsalikomot mozsárban összetörjük és vízzel higítjuk, majd hozzáadjuk a burgonyához, hogy megszínezze és megízesítse. A burgonyát pürésítjük, ezután ízesítjük még sóval.