A Konyhafőnök Junior

Zita vajban sütött hala

rtl.hurtl.hu

2017. szeptember 5. 21:30

Izgalmas étel várt a kicsikre a második feladatban: halakat kellett készíteniük. Kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri az ételeket? Lesd meg itt a kóstolást! Ha pedig tippekre vágysz Zitától, nézd meg a receptjét.


Bazsalikomos krumplipüré paradicsommártással és vajban sütött hallal
 

Alapanyagok:

pisztráng, paradicsom, bazsalikom, fokhagyma, kakukkfű
 

Elkészítés:

Felteszünk vizet forrni, a burgonyát megpucoljuk, kockákra felvágjuk és belerakjuk a vízbe. Felvágunk egy kis szelet vajat, berakjuk a serpenyőbe és olvasztjuk. Belerakjuk a filézett halat és megpirítjuk, gyorsan megfordítjuk és tovább sütjük.

Felvágjuk a paradicsomot és turmixgépben pépesítjük. A bazsalikomot mozsárban összetörjük és vízzel higítjuk, majd hozzáadjuk a burgonyához, hogy megszínezze és megízesítse. A burgonyát pürésítjük, ezután ízesítjük még sóval.

#A Konyhafőnök Junior#rtlii#fördős zé#wossala rozina#sárközi ákos#hal#zita

Címlapról ajánljuk