Buda és Gyula diós, mandulás és földimogyorós nudlijai
2017. szeptember 5. 22:30
Izgalmas étel várt a kicsikre az első feladatban: csapatban kellett nudlikat készíteniük. Kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri az ételeket? Lesd meg itt a kóstolást! Ha pedig tippekre vágysz a kéketől, nézd meg a receptjüket.
Alapanyagok:
burgonya, tojás ,liszt, olaj, mandula, földimogyoró, dió, eper, levendula
Elkészítés:
A főtt burgonyát összekeverjük liszttel és tojással, fóliával letakarjuk és berakjuk a hűtőbe.
Közben elkészítjük a lekvárt. Az epret összeturmixoljuk, majd leszűrjük, cukrot és mentát adunk hozzá.
A nudlit kivesszük a hűtőből, formázzuk és belerakjuk a forró vízbe őket. Ha feljöttek a tetejére, leszűrjük, majd beleforgatjuk a reszelt dióba, a másik adagot a pirított darált földimogyoróba.
Ízlésesen tálaljuk a 20-20-20 darabot, majd a lekvárt rárakjuk, levendulával díszítjük!