A Konyhafőnök Junior

Főzés mellett a zseniális gyerekcsíny is belefért!

rtl.hurtl.hu

2015. november 12. 20:00

Párba rendeződtek a Konyhafőnök Junior versenyzői, hogy bebizonyítsák: csapatban is jól tudnak dolgozni. Nem csak a munkáról szólt azonban a csütörtöki adás, szemtanúi lehettünk az eddigi legviccesebb gyerekcsínynek is.

Meglepetések sorozata éri ezekben a napokban a Konyhafőnök Junior zsűrijét. Tegnap kiderült, hogy a zsűri is tanulhat a junioroktól, ma pedig az, hogy bármennyire is versenyről van szó, az ifjú szakácsok minden helyzetben gyerekek, így nem mennek a szomszédba egy kis csintalanságért. 

A negyedik versenynapon az ifjú szakácsoknak csapatban kellett dolgoznia. A szerdai nap győztese Bence volt, így most ő választhatott magának és a többieknek is társat. Rézire esett a választása (sárgák), Leni Csabit (zöldek), Rudolf pedig Rolandot (kékek) kapta maga mellé. 



Zé elmesélte, mennyit dolgozott zsűritársaival azon, hogy az első feladat előkészületei simán menjenek: állítólag Pierre már hajnalban pucolta, a séf megfőzte és darabolta, Zé pedig passzírozta a burgonyát, csak azért, hogy a versenyzők tökéletes édes burgonyagombócot készíthessenek belőle.
 

„Hú-hú, hú-hú, most mi lesz?” – tette fel magának Csabi a kérdést, hiszen sok olyan összetevővel találkozott, amivel még korábban nem volt dolga. 


Szinte teljes egészében rá is bízta magát társa szakértemére: Leni lett a főnök. ő pedig úgy döntött, hogy gyümölcsös gombócokat készítenek, mindegyikhez más-más öntettel.

Rudolf arról próbálta meggyőzni Rolandot, hogy a mazsolás ízesítés nem is olyan rossz. Végül, ha nem is a legnagyobb egyetértésben, de úgy döntöttek, hogy kipróbálják a fügét.

Bence pedig megbizonyosodhatott döntése helyességéről: Rézi már nagyon sokszor csinált szilvás gombócot, így rutinban nem lesz hiány. 

Bár a csapatok jól álltak, vészesen múlt az idő. Sietni kellett, de így könnyebben jöttek a hibák is. A kékek például odaégették a zsemlemorzsát. 
 

Csabi meg annyira izgult, hogy alkalmazta bevált praktikáját: szőlőcukorral nyugtatta magát. „Leviszi a vércukromat” – magyarázta. Hát, ha ő mondja...


A zsűri összességében elégedett volt mindenki gombócaival, de a zöldeké kifejezetten nagy sikert aratott. Pierre ki is jelentette: az ő gombócaiból nem ad senkinek.
 

„Én eddig egy nagyon szűk gombóchorizonton mozogtam, most tágult ki előttem a világ igazából. Ez szuper!” – mondta. Kell ennél nagyobb dicséret? 


A sárga csapat ételének kóstolásakor megtudtuk, hogy nem csak a versenyben, de a hétköznapokban is mindig a séf tányérjában kötnek ki az oda nem illő dolgok, például a magok vagy szálkák. Most is ez történt, a szilva magjából egy darab nehezítette meg számára a kóstolást. 



Végül a zsűri mindenkit megdicsért, ettől függetlenül az eredményhirdetés sem maradhatott el: a zöldek, tehát Leni és Csaba diadalmaskodtak.

Csaba mint ilyen helyzetekben ezt már megszokhattuk tőle, most is nagyon örült. 



Ők ketten különleges feladatot kaptak, a tét az volt, hogy ki szerez magának védettséget a következő fordulóra. 

A két versenyzőnek kézzel kellett habosra vernie a tojásfehérjét. Leninek sikerült gyorsabban, de kénytelenek voltak a megfelelő állagot tesztelni is. Ekkor következett a Konyhafőnök Junior eddigi legviccesebb jelenete.

Zé és a séf feje felé kellett tartani a tálat, fejjel lefelé fordítva. Akinek benne maradt a felvert hab, az győzött. Leni örülhetett, és egy darabig a séf is.

Aztán nézzék, mi történt: 



Ez annyira jó volt, hogy muszáj még egyszer:



Leni tehát védettséget szerzet, a galériáról nézhette végig a második feladatot, melyben garnélával kellett dolgozni.

A garnélák előkészítéséről a séf tartott egy gyors fejtágítót, aztán mindenki munkához láthatott.
 

Bence azt találta ki, hogy krumplis tésztagombócba tölti a fő alapanyagot. Ez rendben is volt, az idővel viszont elszámolta magát, így a körettel nem készült el. El is keserredett kicsit
...



Rudolf a piactéren kissé túlvállalta magát, ennek következtében zsúfolt lett a tányérja. Roland üvegtésztája viszont tökéletes lett.
 

Nehéz eredményhirdetés elébe nézett a zsűri, végül úgy döntöttek, hogy Leni mellett Roland és Csaba jutott tovább. Ő alig akarta ezt elhinni:


az első hét győztesei mérik össze tudásukat. 

Visszanéznéd a teljes adás minden pillanatát? Tedd meg Most
!
#A Konyhafőnök Junior#gasztronómia#konyhafőnök junior#rtlii#napló#fördős zé#bernáth józsef#pierre#séf#garnéla#müllner bence#walker tereza#szegedy roland#stiefvater leni#ács csaba

Címlapról ajánljuk