A Konyhafőnök

Rácz Jenő brutális tempót diktált, Fördős Zé pedig zsákbamacskával ijesztgette a versenyzőket

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 7. 22:25

Rácz Jenővel kellett szimultán főznie a versenyzőknek, ami nemcsak a tempó, de ismeretlen hozzávalók miatt is a frászt hozta rájuk. Ráadásul Fördős Zé is félelmetes meglepiket rejtett egy zsákba.

Sárközi Ákost felbosszantotta, hogy Marci palacsintákra pazarolta az idejét


Bartus Marcell ragaszkodott az eredeti koncepciójához, miszerint különböző színű palacsinták lesznek a tányérja ékei, azonban több próbálkozás után sem sikerült elérnie a kívánt állagot. A kilátástalan palacsintasütésének a mentora vetett véget.

Rácz Jenő Zsombornak: „Ha ez nem megy, akkor nincs jövő”


A zsűri tanácstalanul állt Zsombor tányérja előtt, mert a fiú sehogy sem találta el az ízeket. Ákos szerint az étele ehetetlenül sós volt, Jenő pedig felhívta rá a figyelmét, hogy ha nem változtat, nincs helye a versenyben.

Rácz Jenő elképesztő tempót diktált, tőkehalas curry-t készített


A Michelin-csillagos séf gyorsasága lenyűgözte a kék csapatot, azonban az iramot kevesen tudták tartani vele.

Balázs azt hitte, csak viccelnek vele, hogy újra ő kapta a hátráltatást


Molnár-Thomka Hanna Kerekes Balázsnak adta a hátráltatást, ezzel kényszerpihenőre ítélve az ellenfelét. Balázs számára nem volt szokatlan, hogy egy versenyző akadályozza, ezúttal komoly tétje volt, mert Rácz Jenővel kellett szimultán főznie.

Rácz Jenő: Aki nem tudja egy főzőversenyben, hogy kell egy majonézt csinálni, annak nincs itt helye


Rácz Jenő egyszerre kezdett egy hollandi mártás és egy majonéz készítésébe, amivel igencsak összezavarta a versenyzőit. Molnár-Thomka Hanna és Farkas Gábor sem tudta fejben tartani a recepteket, amivel kihúzták a gyufát a séfnél.

Fördős Zé zsákbamacskát játszott a versenyzőkkel: „Van benne olyan, ami tud sérülést okozni


A zsűri jó ötletnek gondolta, hogy a megadott zöldségeket szokatlan alapanyagokkal kombinálják össze a versenyzők, így Zé egy különleges kis zsákot vett elő, ami sok meglepetést tartogatott.

„Ennek szaga is van” – Iza oszlásnak indult alapanyaggal hátráltatta versenytársát


Izabell előnyeként választhatott, hogy elcseréli a Zétől kapott tömlős sajtját, vagy egy ellenfelét hátráltatja egy kosárnyi fonnyadt zöldséggel. A döntése hallatán Dani még egy, az iskolában elsajátított technikát is bevetett.

Zé memoritert mondatott fel Flórával főzés közben


Kettel-Fülöp Flóra szokatlan hátráltatást kapott a fekete köténye miatt: Zé egy 1900-as szakácskönyv egyik receptjét memorizáltatta vele, amit főzés közben többször is kikérdezett tőle.

#A Konyhafőnök#összefoglaló#fördős zé#14. rész#sárközi ákos#rácz jenő#szimultán#zsákbamacska#meglepetés

Címlapról ajánljuk