A Konyhafőnök

Huncut hátráltatások, brutális séfdiktálás és vitatkozó versenyzők A Konyhafőnökben

rtl.hurtl.hu

2022. június 14. 22:35

Miközben a zsűri még magasabbra emelte a lécet, a versenyzők rohangálva próbáltak megfelelni.  Rácz Jenő diktálása ráadásul kihozta a döntősök drámai oldalát, nem egy beszólás és mérges számonkérés hangzott el főzés közben közöttük. 

Az első feladatban kagylókkal és laposhalakkal néztek szembe a versenyzők, később a kóstoláson pedig a zsűri is. Luca étele annyira bejött mentorának, Rácz Jenőnek, hogy egy eddig sosem látott módon prezentálta, mennyire szaftosra sikerült a hala. Ákos nevetve meg is jegyezte, hogy ebből még trend is lehet az éttermekben.


Luca finom főétele nemcsak egy emlékezetes kóstolást, de a legjobb tányér díját is meghozta a piros kötényesnek, aki ráadásul még hátráltathatott is a következő körben. A versenyző mosolyogva állt a zsűripult mellé, hiszen nagyon várta már a pillanatot, hogy valakit nehéz helyzetbe hozhasson. Végül Patrikra esett a választása.


Ákos versenyzője megpróbálta felszívni magát, hiszen kemény főzésnek nézett elébe, Rácz Jenő ugyanis újra diktált, ami egyet jelentett: brutális tempót. Ennek fényében viszont még nagyobbnak tűnt a srác hátránya, hiszen egy adott ponton le kellett állnia két percre főzés közben. Ilyen sebesség és ennyi apró elem elkészítése közben ez végzetes is lehetett volna.

Óriási volt a feszültség, hogy mindenki le tudja követni a séf utasításait, így nem is volt meglepő, hogy a versenyzők egymásnak estek. A vitájuk viszont annyira felhúzta Jenőt, hogy azonnal leállította őket.


A kóstoláson már lazább ütemben zajlott minden. A versenyzők lenyugodtak, senki sem rohangált vagy üvöltözött, azonban a zsűriben továbbra is ott motoszkált a kérdés: vajon Luca és Patrik miért szóltak be egymásnak és miért volt közöttük érezhető a feszültség? Gyűlölet vagy csak szimpla rivalizálás húzódott a háttérben?


Miután megkapták a válaszokat, eljött az eredményhirdetés ideje, ahol Jenő megdöbbenve vallotta be: teljesen másra számított:

Azzal számoltam, hogy ott leszel a Fináléban.


A TOP4-nek már csak egy karnyújtásnyira van A Konyhafőnök cím és az ezzel járó 10 millió forint! Közeleg A Konyhafőnök 2022-es Fináléja! 

#A Konyhafőnök#rtl#RTL Klub#rácz jenő#gasztroreality#sárközi ákos#fördős zé#vajda luca#varga patrik#rivalizálás#hátráltatás#vita#feszültség#diktálás#séffőzés#czauner ádám#kiesés

Címlapról ajánljuk