Fecó átverte ellenfeleit, Janza Kata dobta a fogyókúráját, a séfek pedig csapatban főztek A KonyhafőnökbenAz utolsó pontszerző napon a középkori lovagi időket elevenítette fel a zsűri, ráadásul sztárvendégekkel is kiegészült a stúdió. Zé úgy döntött, meg kell adni a módját, így a séfeket is beszervezte a főzésbe, de aztán volt itt minden: csínytevés, de még bűnös élvezetek is.
A Konyhafőnök

Fecó átverte ellenfeleit, Janza Kata dobta a fogyókúráját, a séfek pedig csapatban főztek A Konyhafőnökben

rtl.hurtl.hu

2022. június 2. 22:40

Az utolsó pontszerző napon a középkori lovagi időket elevenítette fel a zsűri, ráadásul sztárvendégekkel is kiegészült a stúdió. Zé úgy döntött, meg kell adni a módját, így a séfeket is beszervezte a főzésbe, de aztán volt itt minden: csínytevés, de még bűnös élvezetek is.

Kismalac, fácán, lazacpisztráng és rengeteg földi finomság szolgált alapjául a lovagi ihletésű, három fogásos menüknek, amiket ezúttal olyan színészek kóstoltak, akik karrierjük során alakítottak már királynét, királyt vagy lovagot, azaz ismerős nekik a középkori miliő. Trokán Anna, Janza Kata, Kocsis Dénes, Mészáros Árpád Zsolt és Barát Attila döntött a felsorakoztatott ételekről.

Mielőtt a sztárkostolók megérkeztek volna a konyhába, a csapatoknak még meg kellett küzdeniük a zsűri kihívásaival. Persze, nem voltak egyedül a harcban, hiszen a két séf is csatasorba állt, ráadásul közösen.

A piros csapatban egyedül Ádám vállalta be a hal feldolgozását, de életlen késsel dolgozott, ami megnehezítette a munkáját. Amikor Jenő meglátta az alapanyagot, odaszólt versenyzőjének:

Ha nem vagy képes erre, akkor add át másnak, aki ért hozzá.


Zé ezúttal sem tudta megállni, hogy rukkoljon elő egy kis meglepetéssel zsűritársainak. A műsorvezető Michelin-csillagos finomságokat is ígért a vendégeknek, ezért a séfeket is beállította főzni, így Jenőnek és Ákosnak együtt kellett elkészíteniük egy háromfogásos menüt. Miután Jenő húzta a rövidebbet, Ákos lett a konyhafőnök, a kékek mentora pedig kemény kézzel irányította jóbarátját.


A séfek lemaradtak egy alapanyagról, ezért Jenő Fecótól kért segítséget. Ádámnak viszont elege lett csapattársa viselkedéséből, amikor észrevette, hogy a munkát félredobva jópofizik a séfekkel. Szóvá is tette Fecónak, aki viszont úgy érezte, Ádám irigy, amiért Jenő és Ákos nem tőle kértek segítséget.


Hetven perc után mindenki elkészült a kilenc tányérral, így kezdődhetett a kóstolás. A sztárvendégek nem is sejtették, hogy milyen ízletes ételekkel készülnek majd nekik a versenyzők. Janza Kata különösen meglepődött a piros csapat kenyérfelfújtján: fogyókúrája ellenére is képtelen volt betelni az édességgel.


Karamellás süteményeket várt a zsűri a második, egyben utolsó pontszerző feladatban. Tortával, francia krémessel és karamellás créme brulee-vel szerezhettek pontot a kékek és a pirosak.

A csapatok recepteket kaptak, ami mentőövet jelentett a feladat teljesítéséhez. A pirosak azonban nem örülhettek sokáig: a kék csapat ugyanis – előnyét kihasználva – begyűjthette az ellenfél puskáit. Fecó azonban bevetett egy ravasz trükköt Istvánék ellen.

A két legkevesebb pontot gyűjtő csapat tagjai a következő adásban egyéniben küzdenek meg a továbbjutásért, azaz a Középdöntő második szakaszáért!

#A Konyhafőnök#rtl#RTL Klub#rácz jenő#fördős zé#gasztroreality#sárközi ákos#frohner fecó#janza kata#séffőzés

Címlapról ajánljuk