A Konyhafőnök

Őrjöngő séf, csípős beszólások és a világ legrosszabb rizottója A Konyhafőnökben

rtl.hurtl.hu

2022. május 31. 22:30

A Középdöntő második napján nem is sejtették a versenyzők, hogy milyen kihívások várnak majd rájuk, ahogyan a zsűri sem gondolta, hogy életük legrosszabb köretét kóstolhatják majd meg. Nézzük, melyik csapat érdemelte ki a győztes pontokat.

 

 

A csapatfeladatokat nem véletlenül imádja Fördős Zé – ekkor alakulnak ki a legnagyobb szövetségek, ahogy a legmélyebb ellenérzések is ilyenkor törnek felszínre.

Rácz Jenő mentoráltjai - Anna és Anikó - újfent nem találták meg a közös hangot. A balatoni hangulatot idéző, nyugtató hatású levendula sem volt elég ahhoz, hogy ne a két piros kötényes csörtéjéről szóljon a főzés. Képtelenek voltak megtalálni a harmóniát, amiért Anna ki is fakadt Jenőnek. A feszültség azonban ezután is annyira átjárta a konyhát, hogy egyre csípősebbek lettek a a lányok beszólásai. Anikó különösen merész kijelentést tett csapattársáról:

A mellében meg a szájában több a töltelék, mint az agyában.


Az ellenfél csapatában megvolt az összhang és István is jó konyhafőnöknek bizonyult, a kóstoláson mégis akadtak problémák. A kékek ugyanis tökéletes rizottót ígértek a zsűrinek, helyette viszont kitálalták mentoruknak élete legrosszabb ételét. Ákos nem véletlenül őrjöngött:

Zseni volt a főzés és kapok két sz*r tányért!


A második főzés során az indiánok földjére kalauzolta el a zsűri a két csapatot: bölény steak, vadpulyka, bivalynyak és karibu bélszín voltak a fő hozzávalók, melyek egy képzeletbeli indián törzsfőnök kedvenc alapanyagai lehettek. 

A kör előnnyel indult a piros csapat számára. A jutalomnak köszönhetően Luca átvette a konyhafőnök szerepét, azonban Anikó makacsságával neki is meggyűlt a baja és már-már úgy érezte, elveszíti önkontrollját.


Míg a pirosaknál Luca, a kékeknél Simon lett a konyhafőnök. Ákos újra meg újra ellenőrizte az előételnek szánt tatárt az embereinél, de az utolsó pillanatig elégedetlen volt Simon munkájával, ezért tett róla, hogy az étel ne kerülhessen a tányérra. Ekkor a versenyző annyira kétségbeesett, hogy azt fontolgatta, feladja.


A kóstoláson a kék csapat mentora mérhetetlenül csalódott volt. Bár Simon megpróbálta magára vállalni a hibákat, Jenőnek és Zének is volt néhány megjegyzése az értékelésen, ami rávilágított, ki volt a felelős valójában.


Az eredményhirdetés egy érzelmi hullámvasúttá alakult: miután Zé kimondta, hogy a piros csapat szerezte meg a második főzés pontját is Simon nem tudta leplezni, hogy mennyire csalódott. Potyogtak a könnyei.

 

Folytatódik a csapatverseny és a héten is érkezik egy legenda, hogy megnehezítse a versenyzők dolgát – legendás évadra terítünk!

#A Konyhafőnök#rtl#RTL Klub#sárközi ákos#rácz jenő#gasztroreality#őrjöngés#fördős zé#beszólások#rizottó#középdöntő

Címlapról ajánljuk