Tejfakasztó buli, kiköpött ételek és egymással üvöltöző csapattársak A Konyhafőnök KözépdöntőjébenMegkezdődött a drámai összecsapás Rácz Jenő és Sárközi Ákos csapatai között: a háromfős csapatok pontokért ragadnak fakanalat, hogy kiderüljön, kik juthatnak tovább a Középdöntő második szakaszába, ahonnan már csak pár lépés a séfkabát!
A Konyhafőnök

Tejfakasztó buli, kiköpött ételek és egymással üvöltöző csapattársak A Konyhafőnök Középdöntőjében

rtl.hurtl.hu

2022. május 30. 22:30

Megkezdődött a drámai összecsapás Rácz Jenő és Sárközi Ákos csapatai között: a háromfős csapatok pontokért ragadnak fakanalat, hogy kiderüljön, kik juthatnak tovább a Középdöntő második szakaszába, ahonnan már csak pár lépés a séfkabát!

Rácz Jenő körül forgott az első Középdöntős nap, tejfakasztó bulijára családtagjait és barátait is elhívta. Gourmet vegán hot dogok és gourmet minihamburgerek mellett rákos tacót készíttetett a versenyzőkkel. Az első főzést követően megérkeztek a vendégek: Rácz Jenő édesapja, Király Peti, A Konyhafőnök VIP egykori győztese, Gyuricza Peti, Rácz Jenő feleségének testvére, Schobert Norbi és Kabát Peti is. Az értékelés alapján elsöprő többséggel a piros csapat nyerte el a Középdöntő első pontját!

A győztes piros csapat tagjai, Anna és Anikó többször is egymásnak estek főzés közben. A feszültség ráadásul annyira elharapódzott közöttük, hogy még Rácz Jenő előtt is üvöltöztek egymással. Ez a hangulat nemcsak kettejükre, de csapattársukra is kihatott. Luca többször is megpróbálta kibékíteni őket, de végül ő is besokkalt.

Mikor ezek a szép, felnőtt, igényes nők elkezdenek egymással úgy beszélni, mint a kocsis, azt már én sem bírom.


Ellenfeleikkel ellentétben, a kék csapat harmóniában dolgozott együtt, ám ételeik nem szerepeltek túl jól Jenő tejfakasztó buliján. A séf sógorát annyira sokkolta vega hot doguk állaga, hogy egy falatot sem tudott lenyelni belőle. De mi történt a tömény falattal? A lebukás elkerülése érdekében Peti inkább egy vészmegoldást vetett be…


A második feladat sütés volt, Rácz Jenő kislányának, Kamillának készítettek tortát a csapatok. Egy három emeletes, különböző ízvilágú torta volt az újdonsült apuka kérése, amit a kékek és a pirosak is igyekeztek teljesíteni.

Noha, Sárközi Ákos csapatában Patrik volt a desszertes feladat konyhafőnöke, helyette Evelin vette a kezébe az irányítást. Egy idő után viszont úgy érezte, hatalmas teher nehezedik rá, hiszen mindent neki kellett megterveznie, mert a fiúk nem tudtak önállóan dolgozni. Ráadásul Evelin egy csúnya sérülést is elszenvedett, ami után végképp eluralkodtak rajta az érzelmei és ezt mentora előtt sem tudta visszafogni.


A pirosaknál hasonlóképpen háttérbe szorult a tortás feladat konyhafőnöke és Luca vette át az irányítást Anikótól. Jenő látogatást is tett csapatánál és nagyon kiborult az elkészült krémek láttán, ezért Anna úgy döntött, megpróbálja helyrehozni Anikó hibáját. Azonban ez sem ment zökkenőmentesen. Amikor Anikó megtudta, hogy csapattársa mit művelt, ódaszólt Annának és felrobbant kettejüktől a konyha.


Mivel Jenő csapata nyerte az első kört, így a lányok megnyerték mentorukat öt percre. A nagy kapkodásban viszont Zé emlékeztette Anikót, hogy nem hívták le magukhoz Jenőt. Ekkor azonnal szóltak a séfnek, akinek ezek után olyan élményben volt része a konyhában, amiben azelőtt még soha.

Életemben először nem tudtam, hogy mit csináljak a konyhában.


Az utolsó percekben mindkét csapatnál óriási volt a feszültség, amire a pirosak még rátettek egy lapáttal. Luca ugyanis kivette a kékek krémjét a hűtőből, amit sajnos kint is felejtett. Mikor Patrik és Evelin észrevették, hogy hiányzik az elkészült elemük, annyira kiborultak, hogy a pirosak konyhapultjánál dörömböltek az alapanyagukért.

A következő versenynapon újabb csapatok mérik össze tudásukat, hogy pontokat szerezzenek a Középdöntőben, ezzel pedig a csapattagok egy lépéssel közelebb kerülhetnek A Konyhafőnök címhez és az ezzel járó 10 millió forinthoz!

 

#A Konyhafőnök#rtl#RTL Klub#sárközi ákos#gasztroreality#rácz jenő#középdöntő#fördős zé#köpés#üvöltözés#tejfakasztó#lopás

Címlapról ajánljuk