A Konyhafőnök

Plöttyedt tökök, kővé dermesztett versenyzők és megdolgoztatott séfek A Konyhafőnökben

rtl.hurtl.hu

2022. május 25. 22:36

A kék kötényeseknek a harmadik elődöntő napjukon sem volt egyszerű dolguk. Egy káprázatos séffőzést követőn „mágikus” alapanyagokat válogatott össze nekik a zsűri.

Sárközi Ákos az első feladatban bemutatta, mit lehet kezdeni egy póréhagymával és egy uborkával, és persze egy kis szarvasgerinccel és fekete kagylóval. A Michelin-csillagos csapatkapitány most is szemkápráztató ételt varázsolt, a versenyzőknek „csupán” ezt kellett lemásolniuk.

Mielőtt elkezdődött volna a főzés, Zé arra kérte Istvánt, nevezze meg azt a csapattársát, akit kiküldene néhány percre a stúdióból a séffőzés alatt. Az eddigi legnehezebb hátráltatást Gina zsebelte be, csapattársa ugyanis jól megszívatta, így a lány lemaradt egy fontos alapanyag elkészítéséről. Vajon Gina rájött a séf átverésére?


A versenyzők igyekeztek kihozni magukból a legtöbbet, hiszen tökéletes másolatot szerettek volna készíteni a séf ételéről. A kóstoláson végül eldőlt, kinek mennyire sikerült megugrania a zsűri elvárásait. Persze, nemcsak ez derült ki, hiszen Ákos bevallotta: azokat a versenyzőit teszi a képzeletbeli kalapjába, akiktől még többet vár, hiszen akár még a Fináléba is eljuthatnak tehetségükkel. A séf eddig Istvánt is ide sorolta, de úgy tűnik, a srác rosszul sikerült tányérjával könnyen ki is eshet onnan.

Számodra pikk-pakk véget érhet a verseny.


A varázslatnál maradva a második főzés is boszorkányosra sikerült! A zsűri mesebeli, mágiával bíró alapanyagokat idézett meg a pulton. Ezúttal azonban a versenyzőkön volt a sor, hogy lenyűgözzék, vagy inkább elvarázsolják őket.

A mágiából először Patrik vehette ki a részét, hiszen olyan varázserő ütötte a markát, amivel képes volt kővé dermeszteni egyik versenytársát. Az előnyt szerzett versenyző Simont pécézte ki magának, így a srác alatt ismét megingott a talaj, ugyanis kétszer három percre abba kellett hagynia a főzést. Bár Simon számára a kínzó semmittevés nem volt kellemes, a zsűripultban nagyon jó hangulat kerekedett a bűbáj láttán.


Simonnal ellentétben Patrik ismét fürdőzhetett a zsűritől kapott előnyben, amit Zé tanácsára okosan ki is használt. Segítséget kérhetett ugyanis mentorától, ezért olyan feladatot bízott Ákosra, amivel ő csúnyán felsült volna a séfek előtt.


Geri ugyan nem kapott hátráltatást, mégis nagyon elveszetten mozgott a konyhában. A műsorvezetőnek feltűnt, hogy a versenyző koncepciója nagyon rossz irányt vett, ezért odarohant hozzá, hogy kisegítse néhány ötlettel. Sajnos Zének a kóstoláson kellett szembesülnie azzal, hogy Geri nem fogadta meg a tanácsait és bekövetkezett, amitől tartott.

Plöttyedt állagú tököket pakolok a számba.

 

Csapatfőzéssel folytatódik Sárközi Ákos elődöntő hete, már csak két napja maradt a séfnek, hogy összeállítsa középdöntős mezőnyét – hamarosan pedig egy újabb legenda csatlakozik Fördős Zéhez és a Michelin-csillagos séfekhez!

#A Konyhafőnök#rtl#RTL Klub#sárközi ákos#rácz jenő#gasztroreality#fördős zé

Címlapról ajánljuk