A Konyhafőnök

Michelin-csillagos segítő kezek, lopott alapanyagok és olaszos kényeztetés A Konyhafőnökben

rtl.hurtl.hu

2022. május 24. 22:35

Sárközi Ákos elődöntő hetének második napján a zsűri először Grúziába, majd Olaszországba kalauzolta el a versenyzőket, de minden ország tartogatott meglepetést a kékeknek.

A grúz konyha alapjait képezi többek között a bárányborda, a marhanyak, a borjúgerinc, a kecskegerinc, a juhtej, a savanyított zöldségek. A versenyzők választhattak friss zöldségeket is, de akár gyümölcsökkel is dolgozhattak. A feladat célja egy grúz ihletésű, éttermi színvonalú főétel tálalása volt.

Az előző napi feladatban Gina kapta meg a zsűri elismerését, így előnyhöz juthatott. Hogy újra bizonyítani tudjon, kemény fába vágta a fejszéjét és a legnehezebb alapanyagot választotta a grúz konyhából. A balett-táncos már a főzés kezdetén elakadt a húsfeldolgozással, a nehezen elkészült ételt pedig Ákos azonnal kidobatta vele. A versenyző kétségbeesetten kezdte újra főételét, de a végeredmény láttán mentora úgy érezte, nagyot tévedett versenyzőjével kapcsolatban.


Az első körben nem csak Gina tányérját érte kritika. A kékek séfje elégedetlen volt István tányérjával is, így meglepő dolgot kért tőle: ott helyben újra kellett gondolnia a tálalását a kóstoláson. Ákos ezt követően azonban még inkább felhúzta magát, Jenő pedig olyan hibát talált a tányéron, ami veszélyeztette a versenyző továbbjutását.


A második feladat pultján olyan, itthon különlegességnek számító olasz hozzávalók hevertek, amelyeket minden itáliai delikátban megtalálhatunk. A feladat ezúttal egy tésztaétel elkészítése volt.

Ebben a körben ráadásul egy új hátráltatás is terítékre került, az olasz hagyományok és szokások ápolására: Patrik az egyik versenytársát sziesztázni küldhette 10 percre. Mivel előző ételével Melanie felsült a zsűri előtt, érzelmeit pedig nem tudta visszafogni, a lány csapattársa lecsapott rá. Az előnyhöz jutott Patrik úgy gondolta, feszegeti egy kicsit ellenfele határait és ezúttal ő ad okot versenytársának a sírásra, de Zé megmentette a helyzetet.


Miközben Melanie meghitten falatozgatott, Patrik megnyerte mentorukat 5 percre, így Ákossal minden percet kihasználtak, hogy tökéletesítsék az elemeit. Sőt, a séf még utána sem tudott leállni: amikor Zével meglátogatták Jenőt a konyhapult mögött, azonnal felfigyeltek egy különleges zselére.


Na de mit ér egy speciális olasz pult Michelin-csillagos kéz nélkül? Jenőnek is húznia kellett Zé legendás, hátráltatós kártyái közül, mielőtt belevetette volna magát a főzésbe. Ráadásul, minden kék kötényes megtapasztalhatta, milyen az, ha Rácz Jenővel dolgozhat, a séfnek ugyanis 2-2 percre mindenkinek segítő kezet kellett nyújtania. Jenő persze nem rettent meg, igazi önfeláldozó hősként sprintelt a kékek között.

Folytatódik a kék csapat küzdelme, minden nap távozik egy versenyző a konyhából, a tét pedig napról napra nő – hamarosan érkezik egy újabb legenda a stúdióba, mert idén legendás évadra terítünk!

#A Konyhafőnök#rtl#RTL Klub#sárközi ákos#fördős zé#gasztroreality#rácz jenő#kényeztetés#lopás#főzés#segítség

Címlapról ajánljuk