A Konyhafőnök

Összecsaptak a séfek, kialakultak a végső csapatok, Fecó pedig újra bajba került A Konyhafőnökben

rtl.hurtl.hu

2022. május 13. 22:30

A Michelin-csillagos séfek összeállították A Konyhafőnök elődöntős mezőnyét: készen állnak a csapatok a folytatásra! Rácz Jenő elődöntő hetével folytatódik a megmérettetés, de nézzük meg, hogyan zárult a kötényszerző nap a versenyzők számára.

Az utolsó kötényszerző napon is egy dobása volt minden versenyzőnek, hogy bebizonyítsák, van helyük a színes kötényesek között.

Az első 60 percben lepényhalat és karfiolt kaptak a kötényért menetelők, de nemcsak ők főztek, hanem a csapatkapitányok is! Fördős Zé ugyanis Rácz Jenőt és Sárközi Ákost is beállította a pultba.

A műsorvezető szereti megszívatni zsűritársait, ezért most is kapott az alkalmon. Húsz percet adott nekik, hogy készítsenek tökéletes főételt ugyanabból az alapanyagból, amivel a versenyzők küzdenek a pultjaiknál. Ákos és Jenő felkapták kötényeiket és bele is vágtak a főzésbe… és még valami másba is.


Lejárt az idő, a versenyzők a magasba emelték kezeiket és indulhatott a mindent eldöntő kóstolás. Luca, a sárga csapat képviselője olyan jó kritikát kapott Ákostól, hogy az öröm azonnal kiült az arcára. Jenő viszont kóstolás közben furcsa pillantást vetett rá, ami azonnal elhallgattatta Zé versenyzőjét. A szigorú tekintet ellenére Jenő így fogalmazott:

Az összes eddigi évad közül ez a legjobb laposhal feldolgozás.


Patrik következett a sorban, aki annak ellenére, hogy néha elveszettnek tűnik a konyhapult mögött, begyűjtött már néhány komoly elismerést a zsűritől. A kék csapat séfje ugyan talált némi kivetnivalót a versenyző tányérján, úgy érezte, a srác eddigi teljesítménye és laza stílusa továbbjutást érdemel. Nem is várt sokáig, kikészítette kötényét, még mielőtt Jenő belekóstolhatott volna az ételbe.


Sajnos nem mindenki tudta ilyen könnyen lenyűgözni Ákost. A séf rögtön rárepült Anna ételére, de az első falat után furcsa érzés fogta el. Ezek után adott egy újabb esélyt a mártásnak, de a rosszulléttől végül megszólalni is képtelen volt, így Jenő kezébe került a versenyző sorsa.


Bea kóstolásánál olyan dolog történt, amire A Konyhafőnök előző évadaiban még nem volt példa. Rendszerint a séfek döntenek arról, kit szeretnének a csapatukba. Ezúttal viszont a versenyző kapta meg a lehetőséget, hogy válasszon a piros és a kék kötény közül. Szerinted Bea melyik séf mellett döntött?


A kötények elfogytak, de egy versenyző étele még hátra volt. Ádám csak remélni tudta, hogy elrontott tányérjával bekerülhet valamelyik séf csapatába. Jenő úgy döntött, hazaküldi érte egyik galérián álló versenyzőjét, így Ádám magára akaszthatja a piros színt. Négy ember izgulhatott ismét a továbbjutásért, köztük Fecó, akitől egyszer már elbúcsúzott a zsűri. Ezúttal tényleg véget ért számára a verseny?

A drámai köténycserélő pillanatokat követően a séfek készen állnak a csapatok vezetésére. Rácz Jenő elődöntő hetével folytatódik a küzdelem a Konyhafőnök címért és az ezzel járó 10 millió forintért. Idén legendás évadra terítünk!

 

#A Konyhafőnök#zé közbelép#fördős zé#a séfek csatája#sárközi ákos#séfek#rácz jenő#kék csapat#piros csapat#kötény

Címlapról ajánljuk