A Konyhafőnök

A tálalás mestere megkezdte a kiképzést, több versenyző zokogva omlott össze A Konyhafőnökben

rtl.hurtl.hu

2022. május 9. 22:30

Miközben újabb Michelin-csillagos séf csatlakozott a gasztroreality legendás évadához, Fecó és Gina a könnyeikkel küszködve próbáltak bizonyítani, többen pedig büntetést kaptak szabálysértés miatt.

A héten három napon keresztül, szakmai legendákkal egészül ki a zsűri, hogy a hét végére kiderülhessen, kik azok, akik befőzik magukat Sárközi Ákos vagy Rácz Jenő csapatába. 

Az első napon a tálalás mestere, Pesti István képezte ki a hobbi szakácsokat.

Az első feladat ládáiban – a szakmai legenda kérésének megfelelően – pulykamell, kelbimbó, zeller, tök, sóska, szerecsendió és sáfrány volt található. Ezek a séf által nem kedvelt alapanyagok, melyeket állítása szerint könnyen el is lehet szúrni. Pesti István nagyon gyorsan tisztázta, mit vár el mindenkitől: számára a tálalás kiemelt fontosságú, így a versenyzőknek ezt is figyelembe kellett venniük a kóstolás előtt.

A főzés megkezdését követően István Ákossal, majd Jenővel az oldalán körbejárt a pultok között, hogy megnézzék, hogyan boldogulnak a versenyzők. Úgy tűnt, a segítő szándék nehézséget okozott néhányuknak. Vajon hogyan teljesíttetek ezután?


Még a kóstolásig el sem jutottunk, Horváth Gergő máris veszélybe sodorta magát: gáz kiengedése nélkül akarta kinyitni a szifonját. Szerencsére a séfek még időben megállították:

Vigyázz, mert leszakítja a kezed!


Ezek után szomorú hír szakította meg a versenyt: egészségügyi okok miatt Csillag Pálnak a második főzés előtt fel kellett adnia a versenyt. Így 10 helyett 9-en álltak neki a szakmai legenda második feladatának, ami egy tonhal és egy ananász násza volt.

Már a főzés megkezdése előtt meglepő dolog történt: négyen is késve tértek vissza a konyhába a piactérről, aminek meg is lett a következménye. Mindegyikük büntetést kapott:


Persze volt, akinek sokkal zökkenőmentesebb volt a gasztroutazása: Evelin ugyanis az első feladat legjobbjaként előnyhöz jutott. Öt percre megkapta Pesti Istvánt, akitől bármit kérhetett a megadott időben.


Az adás végéhez közeledve egyre nagyobb lett a feszültség és ezzel együtt a versenyzők lelkiállapota is megingott. Gina például annyira bizonyítani akart – pláne, hogy még hátrányként tonhal steak helyett csak egy konzervvel dolgozhatott –, hogy a véghajrában összeomlott. Rácz Jenő azonban kisegítette a bajból:

Az igazi döfés azonban csak azután következett a kóstoláson. Fecó annyira kemény kritikát kapott a séfektől, hogy elsírta magát.

Most vagyok mélyponton.


A következő adásban újabb 10 versenyző és egy újabb szakmai legenda érkezik – idén legendás évadra terítünk!

#A Konyhafőnök#zé közbelép#fördős zé#a séfek csatája#sárközi ákos#rácz jenő

Címlapról ajánljuk