A Konyhafőnök VIP

Dobos Evelin elpityeredett, ismerős arcok segítették a döntősöket, és eldőlt kik csapnak össze A Konyhafőnök VIP Fináléjában

rtl.hurtl.hu

2022. december 22. 21:35

Érzelmes nap várt Evelinre, Eszterre és Zsuzsira, hiszen mindannyian érezték, hogy már csak egy hajszál választja el őket a győzelem lehetőségétől. Többen elsírták magukat a stressz miatt, azonban ez sem gátolta meg őket abban, hogy ezerfokon égve próbáljanak teljesíteni.

A három legjobb versenyző az első feladatban Finnországba kalandozhatott el, így olyan alapanyagokkal dolgozhattak, mint a rénszarvas, a pisztráng, a hering, a harcsa, a tarisznyarák és a süllő. Sőt, megannyi – a finn konyhára jellemző – hozzávaló várt még rájuk egy szánkón. Ezekből kellett egy amuse-bouche-t és egy főételt készíteniük.

Nem mindenkinek sikerült a séfek elvárásai szerint megbirkóznia a kihívással. Dobos Evelin kemény kritikát kapott saját séfjétől, amikor prezentálta az ételeit.

Dühös vagyok

– Rácz Jenő felhúzta magát Evelin hibái miatt.


A pirosak mentora szerint a versenyzőnek nemcsak a húsa lett rossz, de az összes eleme unalmasra és ízetlenre sikerült. Jenő kijelentette, hogy egy ekkora hibának súlyos következményei is lehetnek.

Evelinnek ezután sem lett könnyebb a lelke, hiszen miután a második feladat elején megérkeztek a segítőik – akikkel közösen kellett megalkotniuk a fogásokat – a stressztől elsírta magát. A könnyeket azonban idővel felitatta, hiszen anyukája ott volt mellette a pultban, akivel óriási összhangban dolgoztak együtt.

Hiába azonban a jó csapatmunka, egy óvatlan pillanatban még az ő pultjukban is becsúszott egy baki. Evelin gyanútlanul keresgélte a burgonyapuffancsait, azonban azok már rég a kukában pihentek, ugyanis anyukája véletlenül kidobta őket.


A többi döntős se maradt egyedül ebben a feladatban: Ripli Zsuzsi húgával, Kardos Eszter pedig barátnőjével, Nagy Alexandrával főzött együtt.

Tudtam, hogy az ő energiáit egy kicsit vissza kell fognom

– Kardos Eszter előre felkészült Nagy Alex érkezésére.

Alex ugyanis mindent tökéletesen szeretett volna megcsinálni, hogy Eszter elképzelései megvalósulhassanak. Ez viszont azzal járt, hogy rengeteg kérdést tett fel, amivel néha megakasztotta konyhafőnökét.


A nap végén eldőlt, hogy Kardos Eszter és Dobos Evelin csapnak össze a Fináléban, ami azt is jelentette, hogy Ákosnak el kellett búcsúznia egyetlen megmaradt kék versenyzőjétől, Ripli Zsuzsitól.

Ákos séf nagyon fog hiányozni

– Zsuzsi nehezen tudott búcsút mondani A Konyhafőnök VIP-nek.

A verseny harmadik helyezettje könnyes szemmel köszönt el mentorától, hiszen már a kiesése pillanatában tudta: hiányozni fognak neki mentora tanácsai, a rengeteg főzés és persze az egész verseny.

#A Konyhafőnök VIP#rtl#rácz jenő#gasztroreality#sárközi ákos#fördős zé#Videó#dobos evelin#kardos eszter#ripli zsuzsi#top 3#segítők#könnyek

Címlapról ajánljuk