A Konyhafőnök VIP

Járai Máté nem találta a húsát, Kardos Eszti és Dobos Evelin szerepet cseréltek, a kieső pedig boldogan távozott a versenyből

rtl.hurtl.hu

2022. december 20. 21:35

A döntősöket már csak napok választják el a Finálétól, ami miatt egyre nagyobb nyomás nehezedik rájuk. 

A Döntő hetén minden versenyző igyekszik a maximumon teljesíteni, azonban a rájuk nehezedő teher miatt sokaknak nehezükre esik megfelelniük a séfek elvárásainak. Az első feladatban a döntősöknek Rácz Jenő diktálása alapján kellett főzniük, azonban Járai Máté nehezen tudta tartani a tempót, aminek hatására egy ponton a főelemét, az őzgerincét is elvesztette. A színész pánikba esett, azonban a nagy kapkodásban nem volt ideje ezen rágódni, így gyorsan utánajárt a dolognak.

 

Az első főzés során Kardos Eszter teljesített a legjobban, így ő dönthette el, hogy melyik versenytársa kapja a hátráltatást a második feladatban. Eszter Dobos Evelinnek adta a fagyasztott zöldségekkel teli kosarat, és elvette a színésznő által összeválogatott alapanyagokat. Evelinnek meggyűlt a baja a babfőzelékkel, amit a zsűritagok is megjegyeztek.

Köpni-nyelni nem tudok

– Rácz Jenő csalódottan szemlélte Evelin tányérját.

 

Ezzel szemben hátráltatójának, Kardos Eszternek sikerült egy olyan tányért vinnie a zsűri elé, ami után egyenesen a mezőny legerősebb versenyzőjének titulálták. Sárközi Ákos felvetette, hogy ezzel Eszter átvette a vezetést Evelintől.

Miből lesz a cserebogár?

– a zsűritagok nem számítottak rá, hogy Eszter mind a két feladatban ilyen jól teljesít majd.

 

Járai Máté is lenyűgözte a zsűrit, ugyanis bár tartottak tőle, hogy a színésznek nem sikerül maga mögött hagynia a kissé gyermeteg tálalási technikáját, a színész egy olyan kompozíciót készített, ami elnyerte a zsűritagok tetszését.

Ez olyan, mint XIV. Lajos kertje

– Jenőnek felszaladt a szemöldöke Máté tányérja láttán, azonban kommentjeivel nem szerette volna megsérteni a színészt, mert kifejezetten elégedett volt versenyzője teljesítményével.

 

A versenynapon Osváth Zsolti teljesített a leggyengébben, így a zsűrinek fájó szívvel ugyan, de meg kellett hoznia a döntést: számára a verseny véget ért. Zsolti kifejtette, hogy a séfektől rengeteget tanult, hatalmas büszkeséggel tölti el, hogy Sárközi Ákos mentorálása alatt főzhetett, és a Döntő hetén egyedüli kék férfiként főzhetett a zsűrinek, így akár most azonnal újrakezdené a versenyt.

Ennek az évadnak én vagyok a legnagyobb nyertese

– Zsolti úgy érezte, hogy ha a 10 millió forintot nem is, de egy életre szóló élményt zsebelhetett be.

#A Konyhafőnök VIP#rtl#sárközi ákos#gasztroreality#rácz jenő#fördős zé#Videó#összefoglaló#7. évad 32. rész#osváth zsolt#ripli zsuzsi#járai máté#kardos eszter#dobos evelin#döntő

Címlapról ajánljuk