A Konyhafőnök VIP

Nagy Zsoltot az ájulás kerülgette, Fésűs Nelly pedig üvöltve próbálta helyretenni a csínytevő Fördős Zét

rtl.hurtl.hu

2022. december 13. 21:40

A Középdöntő okozta stressz hatására a versenyzők egyre feszültebbek, hiszen tudják, hogy már csak egy kicsi választja el őket attól, hogy bejussanak a Döntőbe. Míg egyeseket ez még jobb teljesítményre sarkallt, másokat megrémített a verseny tétje, és ennek már fizikai tünetei is jelentkeztek.

Az első feladatban a versenyzőknek klasszikus magyar ételeket kellett újragondolniuk, azonban nem mindenkinek volt egyszerű a dolga. Fésűs Nelly kioszthatott egy hátráltatást, egy édességekkel teli dobozkát, aminek tartalmából a kiválasztott versenytársnak három elemet is fel kellett használnia az ételében. Nelly Osváth Zsolti felé vette az irányt, aki már az első pillanatban sejtette, hogy ismét ő lesz az, akinek a társai megnehezítik a dolgát.

Volt már olyan szívatás ebben a versenyben, amit nem én kaptam?

– tette fel Zsolti a kérdést, aki úgy érezte, hogy mindig őt pécézik ki a többiek.

 

Nelly egy előnyt is kapott, így a főzés során igénybe vehette Zé segítségét öt percre. A színésznő gyanította, hogy ez nem lesz olyan egyszerű, és a sejtése beigazolódott. A műsorvezetőt folyamatosan figyelnie kellett, nehogy elrontsa valamelyik elemét, ezért Zé legalább annyi bosszúságot okozott neki, mint amennyi előnye származott a segítségből. 

Ne bénázzál Zé, légy szíves

– Nelly üvöltve próbálta helyretenni segítőjét, aki komisz módon minden ráosztott feladatnál akadékoskodott.

 

A második feladatban Dobos Evelin indult előnnyel, így nemcsak a saját, de a versenytársai fő alapanyagát is kiválaszthatta. Járai Máté először próbált alkudozni a színésznővel, végül pedig szavak nélkül, telepatikusan próbálta Evelin tudtára adni, hogy melyik húst nézte ki magának.

 

Bár Nagy Zsolt elégedett volt a kapott hússal, Rácz Jenő félidőnél elvette tőle az elrontott raguját, így újra kellett terveznie az egész ételét. A kritika nagyon megviselte, és a feszültség hatására annyira kapkodni kezdett, hogy az ájulás szélére sodródott. 

Azt gondoltam, hogy most fogsz elvérezni, Zsolti

– a színész kétségbeesetten próbált előállni egy új ötlettel.

 

A kóstolásnál Járai Máté bebizonyította, hogy képes tanulni a kritikákból, így az előző napi kudarca után kiemelt figyelmet fordított a tálalásra. A zsűri értékelte az erőfeszítését, és Rácz Jenő is megdicsérte:

Büszke vagyok

– a séf szavai hatására Máté megörült, hogy sikerült megmutatnia, hogy van helye a versenyben.

 

A főzés után a zsűrinek ismét nehéz dolga akadt, mert olyan játékosok kerültek a veszélyzónába, akikben sok lehetőség lakozott: Kollányi Zsuzsi és Nagy Zsolt közül kellett valakit hazaküldeniük. Amikor Zé kimondta a továbbjutó nevét, Nagy Zsolt döbbenten meredt maga elé, mert ő maga sem hitte el, hogy újabb lehetőséget kap. Így Kollányi Zsuzsinak kellett elhagynia A Konyhafőnök VIP stúdióját, azonban nem távozott üres kézzel: folytatta a Somfai Peti kirohanása óta hagyománnyá vált lépést, és magával vitte a kötényét.

 

#A Konyhafőnök VIP#rtl#rácz jenő#gasztroreality#fördős zé#Videó#sárközi ákos#összefoglaló#7. évad 27. rész#fésűs nelly#nagy zsolt#osváth zsolt#járai máté#dobos evelin#kollányi zsuzsi#kieső

Címlapról ajánljuk