A Konyhafőnök VIP

Fésűs Nelly összeomlott, Rácz Jenő kiosztotta Zét, Járai Máté pedig szembenézett egy tollas madárral

rtl.hurtl.hu

2022. december 12. 21:30

A Középdöntő második hetén már az első napon több olyan akadállyal kellett szembenézniük a versenyzőknek, ami kiborította őket, Zé pedig fontos leckét kapott zsűritársaitól.

Az első főzés során egy olyan alapanyag lapult a búra alatt, ami sokkolta a versenyzőket: egy mandarin récéből kellett egy előételt és egy főételt készíteniük. Fésűs Nelly, aki retteg a madarak tollazásától, kiborult az állat látványától, de ezúttal nemcsak neki, de Pirner Almának se ment könnyen a feladat végrehajtása. Nelly megrendülését látva Osváth Zsolti felajánlotta neki a segítségét, azonban a színésznő nem élt a lehetőséggel, inkább felszívta magát, és ő maga tollazta le az állatot.

 

A színésznő sírását látva Zé nem értette, hogy Nelly mitől borult ki ennyire, azonban Rácz Jenő versenyzője védelmére kelt, és megpróbálta elmegmagyarázni barátjának, hogy ha lányos apuka lesz, jobban megérti majd a női lelket. 

Ha egy pici empátia lenne benned…

– Jenő helyretette Zét, és Sárközi Ákos is osztotta a véleményét.

 

A kezdeti nehézségek ellenére az első feladatban Nelly teljesített a legjobban, így ő mehetett fel elsőként a galériára, és a következő napra magáénak tudhat egy előnyt is, a veszélyzónába pedig Élő Marci került.

A második feladatban egy kanadai pultról kellett válogatniuk a versenyzőknek, azonban Járai Máté elszámolta magát, és kettő helyett csak egy húst hozott el. A kimaradó alapanyagokra Jenő lecsapott, mert nem szerette volna, ha a homár gazdátlan marad, így a későn kapcsoló Máténak már csak a vadlúd maradt. Meggyűlt a baja az állattal, ugyanis sosem tollazott még szárnyast, így kissé ügyetlenül látott neki a feladatnak.

Úgy álltam ott, mint valami rajzfilmkretén

– Máté szerint azért is volt nehéz számára a feladat, mert városi ember ritkán csinál ehhez hasonlót.

 

Miután sikeresen feldolgozta a vadludat, mind az előétel, mind a főétel tálalásánál ragaszkodott a kanadai témához, így különleges alakzatban helyezte fel az elemeket a tányérjaira. A bizarr tálalás nem nyerte el a zsűri tetszését, és Zé szóvá is tette, hogy a szokatlan formavilág azt sugallja számára, hogy a színész nem vette elég komolyan a feladatot.

Mind a két tányérod gáz

– a műsorvezető nem finomkodott a kóstoláson.

 

A zsűri értékelése alapján a második feladatban Dobos Evelin teljesített a legjobban, a veszélyzónába pedig Járai Máté került. Így a zsűrinek Marci és Máté közül kellett kiválasztania a nap kiesőjét. Ezúttal Élő Marcinak kellett elhagynia a konyhát, akitől a versenytársai könnyes szemmel búcsúztak el, mivel nagyon szoros lett közöttük a kapcsolat. 

Lemehetünk megölelni?

– a galérián álló versenyzők szerették volna megfelelően elbúcsúztatni Marcit.

#A Konyhafőnök VIP#rtl#fördős zé#rácz jenő#gasztroreality#sárközi ákos#Videó#7. évad 26. rész#összefoglaló#járai máté#fésűs nelly#osváth zsolt#élő marci#kiesés

Címlapról ajánljuk