A Konyhafőnök VIP

Ripli Zsuzsi hangja berepesztett egy képernyőt, Járai Máté pedig megsemmisült konyhafőnökként

rtl.hurtl.hu

2022. december 8. 21:20

A Középdöntő utolsó csapatfeladatai kifogtak a versenyzőkön, akik a zsűri instrukciói hallatán úgy érezték, hogy lehetetlent kérnek tőlük. Mindkét csapat beleadott apait-anyait, azonban a nap végére kiderült, hogy kik lesznek azok, akiknek egyéniben kell megküzdeniük a versenyben maradásért.

Az első feladatban a csapatoknak thai ételeket kellett készíteniük, ezúttal ráadásul nem a zsűritagok, hanem sztárvendégek értékelték a teljesítményüket. A kékeknél Osváth Zsolti, a pirosaknál pedig Fésűs Nelly lett a konyhafőnök.

Rácz Jenő csapatának meggyűlt a baja a rizstészta elkészítésével, amit Járai Máté vállalt magára. A színész igyekezett tökéletes állagú tésztát készíteni, azonban Jenő még időben figyelmeztette, hogy változtatni kell a koncepción. Az újragondolt gnoccikat azonban nem sikerült megfelelően elkészítenie, így a végén Élő Marci ötlete mentette meg az elemet.

A megfelelési kényszerem úrrá lett rajtam

– Járai Máté szerette volna, ha a zsűri és a sztárvendégek is elégedettek lettek volna az ételükkel.

 

A pirosaknak végül sikerült lenyűgözniük a vendégeket, és nekik ítélték meg a pontot, és az ezzel járó előnyt is. 

A második feladatban macaronokat kellett sütnie a csapatoknak, és Máté – a pirosak vezetőjeként – azt is kiválaszthatta, hogy a kékek közül kit szeretnének hátráltatni. A színész gondolkodás nélkül kijelölte Ripli Zsuzsit, így a színésznőnek kellett 15 percenként a zsűri pultjánál állva elénekelnie, hogy hogyan állnak a sütéssel.

A zsűritagok időnként beszálltak a dalocskákba, azonban Jenő meglepő dolgot tapasztalt Zsuzsi éneklése közben:

Berepedt a kijelzője a telefonomnak.

 

A piros csapatnál is akadtak gondok, mert bár a macaron receptje folyamatosan a rendelkezésükre állt, Máténak nehezére esett értelmezni az instrukciókat. Így Nellynek és Marcinak kellett kihámozni Máté szavaiból, hogy mi az elkészítés menete. Egy ponton viszont átvették a receptet, és Máté nélkül készítették el a tésztát. 

Kisebb megsemmisülésem volt a konyhában

– Máté kissé zokon vette, hogy a konyhafőnöksége alatt kudarcot vallott a recept olvasásával, így más folyamatokban próbált a csapat élére állni.

 

A macaronokat mindkét csapatnak sikerült elkészítenie, azonban a zsűritagok nem értettek egyet abban, hogy a kékek vagy a pirosak süteményei lettek-e jobbak. Rácz Jenő kiállt a csapatáért, így amikor Zé a kékek macaronját kezdte el dícsérni, keményen beszólt zsűritársának:

Te kis hülye, szerinted ez szép?

 

A második feladat után a másik két középdöntős csapat is csatlakozott hozzájuk, és a zsűri elmondta, hogy kik a biztos továbbjutók, és kik azok, akiknek egyéniben is meg kell mérkőzniük egymással. A második feladat pontját a pirosak kapták, így Rácz Jenő csapatai felmehettek a galériára, azonban mindkét kék csapatnak bizonyítania kell még két feladatban.

#A Konyhafőnök VIP#rtl#rácz jenő#gasztroreality#fördős zé#sárközi ákos#Videó#7. évad 24. rész#összefoglaló#járai máté#ripli zsuzsi#fésűs nelly#élő marci#osváth zsolt#kollányi zsuzsi

Címlapról ajánljuk