A Konyhafőnök VIP

Járai Máté számonkérte Rácz Jenőt a kritikái miatt, Sárközi Ákos pedig pálinkás kenyeret húzott egy vasvillára

rtl.hurtl.hu

2022. november 23. 21:45

Az eddig csak lappangó feszültség, elszabadult a konyhában: Máté kiakadt mentorára, aki szerinte csak hátráltatni akarta kritikáival. A kettejük közötti vita a kóstolásra is kihatott, ahol Sárközi Ákos is elmondta véleményét a főzés alatt hallottakról. A kék csapat mentora ráadásul még egy lehetetlen installációt is készített ételeiből.

Rácz Jenő a harmadik napon is egy saját készítésű étellel lepte meg versenyzőit, akiknek utána – minden akadályt leküzdve – le kellett másolniuk az alkotást. A folyamat sokaknak megterhelő volt, azonban Járai Máté különösen rosszul élte meg ezt a feladatot. Rácz Jenő hozzá is többször odaugrott, hogy megnézze, hogy halad az elemeivel, azonban a sokadik kritika után Máté elpattant:

Csinálok valamit jól egyébként?!

– vágta oda Jenőnek.

A séf nem értette, hogy Máté miért hiszi, hogy csak hátráltatni szeretné, és a sokadik kiakadás után már inkább úgy döntött, nem mond semmit versenyzőjének, csak kérdez. Végül, amikor Jenő az utolsó percekben beállt Máté mellé a pultba, hogy átlendítse a holtponton, úgy tűnt, hogy a színészben is csitulni kezdtek az indulatok.


A kettejük közötti viták a kóstolásra is hatással voltak, ahol Jenő – miután megkérdezte, hogy Máté jobban érzi-e magát – kijelentette, hogy szerinte már nincs mit megbeszélniük a történtekkel kapcsolatban, csak annyit mondott:

Ha szívedet-lelkedet beleteszed a versenybe, akkor én segítek neked.

Sárközi Ákosnak is megvolt a véleménye a főzés alatt kialakult konfliktusról: megingott benne valami a színésszel kapcsolatban és elmondta, hogy ismerve Jenőt, szerinte semmi személyeskedés nem volt zsűritársa viselkedésében, sőt:

Ha megnézzük a tányért és azt a „hisztit”, amit most itt levágtál a főzés alatt… nem lett annyira rossz a tányérod.


Miközben Máté óriási érzelmi hullámvasúton száguldott végig a másolás alatt, Dobos Evelinnek sikerült igazán tökéleteset alkotnia. Olyannyira ügyesen alkotta újra Jenő ételét, hogy a séf, a tányérjára nézve azt hitte, hogy a sajátját kapta vissza:

Totál odavagyok érted

– mondta Jenő a színésznőnek, akire nagyon büszke volt, látva a munkáját.


A második feladatban vidékre látogattak a pirosak, ahol Rácz Jenő is hetyke legénynek öltözhetett pár perc erejéig, miután Somfai Péter előnyként megkapta mentorát háromszor két percre. Csupán meg kellett ráznia egy kolompot és Jenő már pattant is.


Nemcsak Jenő lényegült át ebben a feladatban, hanem Ákos is, aki ráadásul újra beugrott főzni a versenyzők közé. A kékek séfje annyira belendült, hogy egy vasvilla segítségével külön installációt készített az ételeiből.


A nap végén újabb versenyző hagyta maga mögött a konyhát: a zsűri úgy döntött, hogy Takács Zsuzsikának kell búcsúznia a versenytől.

#A Konyhafőnök VIP#rtl#rácz jenő#gasztroreality#sárközi ákos#fördős zé#Videó#vita#feszültség#járai máté#dobos evelin#somfai péter#takács zsuzsika

Címlapról ajánljuk