A Konyhafőnök VIP

Rubint Rella sírva omlott össze, Mardoll ételét kidobták, Rácz Jenő pedig kóstolás nélkül osztott ki egy kötényt

rtl.hurtl.hu

2022. november 17. 21:35

A kötényszerzés napján a versenyzők igyekeztek a legtöbbet kihozni magukból, azonban nem mindenkinek sikerült lenyűgöznie a zsűrit. Így ketten is kötény nélkül távoztak A Konyhafőnök VIP stúdiójából.

Kék és piros színű kötényekért indultak harcba a hírességek, hogy bebizonyítsák a séfeknek, hogy helyük van a csapatukban. Az első feladatban hagyományos magyar ételeket kellett újragondolniuk, de a feladatot az is nehezítette, hogy kizárólag vegán alapanyagokból dolgozhattak. Rubint Rellának kihívást jelentett a vegán paradicsomos húsgolyó kreatív elkészítése, és miután a séfek közölték vele, hogy nincsenek megelégedve a köreteivel, Rella elsírta magát:

Azt éreztem, hogy vége a világnak.

 

A kóstoláson több versenyző is bebizonyította, hogy megérdemelnek egy-egy helyet a séfek csapataiban, így Kardos Eszter is felmehetett a galériára, nem is akárhogyan. Rácz Jenő elárulta, hogy már a főzés előtt tudta, hogy Eszti piros kötényben folytatja majd a küzdelmet.

Bármit fogsz kihozni, tőlem akkor is fogsz kötényt kapni 

– vallotta be a séf a kóstoláson.

 

Azonban nem mindenki remekelt az első feladatban, így például Fésűs Nelly is bajba került: újragondolt rakott krumplijában nyersen maradt a burgonya, így Jenő arra sem volt hajlandó, hogy megkóstolja. Ennek ellenére a piros csapat vezetője úgy döntött, hogy bizalmat szavaz Nellynek:

Ezért engem szét fognak szedni.

 

A második feladat is próbára tette a versenyzőket, sokan nem tudták azt a teljesítményt nyújtani, amivel eddig lenyűgözték a zsűrit. Kiss Virágon például a séfek azt látták, hogy sokkal gyengébben teljesített, mint az előző feladatok során. Ákos végül úgy döntött, hogy Virág nem kaphat kék kötényt, azonban Jenő elbizonytalanodott. A lányára, Kamillára gondolt, majd apaként hozta meg a döntését.

Nem akarom, hogy egy nap egy szőrös arcú melák bunkózzon a lányommal 

– mondta Jenő, aki adott még egy esélyt Virágnak.

 

Takács Zsuzsika alatt is rezgett a léc: bár finom ízeket mutatott be a tányéron, Jenő tisztában volt vele, hogy a versenyzőnek sokat kell még tanulnia. A séf végül adott neki egy piros kötényt, aminek személyes oka is volt:

Szívügyem, hogy a Zámbó család főzzön, és ne engem hívjon este 10 órakor receptekért.

 

 

Azonban nem mindenkinek volt kérdéses a továbbjutása: Odett olyan kiválóan teljesített, hogy Ákos már azelőtt a nyakába akasztotta a kék kötényt, hogy Jenő befejezhette volna a kóstolást.

Ez nem így működik

– Jenő elképedve figyelte, ahogy Ákos lecsapott a versenyzőre, még mielőtt ő is felajánlhatta volna a piros kötényt.

 

A kóstolás legnagyobb drámáját Mardoll étele okozta, ami Ákos kezéből egyenesen a kukába került. A séf nagyon csalódott volt a rapper teljesítménye miatt, aki egy nyers csirkecombot tálalt fel nekik.

Nekem ez egy vicc volt

– Ákos értékelhetetlennek találta Mardoll főztjét, azonban úgy vélte, hogy a lány beleillik a csapatába, így mégis adott neki egy kék kötényt.

 

A kötényszerzés első napján csak azok mehettek fel a galériára, akikben meglátták a lehetőséget a séfek, így az első feladat során Bogdányi Titanillának, a második feladat után pedig Ódor Kristófnak kellett elhagyni a konyhát.

#A Konyhafőnök VIP#rtl#rácz jenő#gasztroreality#fördős zé#sárközi ákos#Videó#7. évad 9. rész#összefoglaló#fésűs nelly#mardoll#rubint rella#kieső#bogdányi titanilla#Ódor Kristóf

Címlapról ajánljuk