A Konyhafőnök VIP

Járai Máté megtébolyult, Hagyma répával piszkált egy agyat, Ada pedig elvesztette a kagylószüzességét

rtl.hurtl.hu

2022. november 10. 21:25

A Kihívás Napján szokatlan alapanyagokkal kellett dolgozniuk a versenyzőknek, ami többeknek is feladta a leckét. Hagymának az agyvelővel, Adának egy kagylóval, Járai Máténak pedig egy fasírttal gyűlt meg a baja, de egy dinnye is bonyodalmat okozott. 

A versenyzők lelkesen érkeztek meg A Konyhafőnök VIP stúdiójába, azonban a mosoly hamar az arcukra fagyott, ugyanis egy különleges alapanyag várta őket a konyhában. Mindannyiuknak az volt a feladata, hogy különböző állatok agyvelőjéből és dióból készítsenek főételt.

A kihívást Hagyma számára tovább nehezítette, hogy csirke agyvelővel kellett dolgoznia, amit magának kellett kinyernie az apró fejekből. Hagyma annyira undorodott a feladattól, hogy hozzá sem akart érni, így különböző zöldségeket használt fel erre a célra. A komikus jelenetet a séfek sem hagyták szó nélkül. 

Az agyam sehol nem volt, de a csirke agya se

– Hagymának az is nehézséget okozott, hogy megtalálja az agyvelőt a szétbontott csirkefejekben.

 

Járai Máté számára sem volt egyszerű a feladat: ő fasírtot szeretett volna készíteni, azonban Ákos arra kérte, hogy még glasszírozza is a velőt. A színész igyekezett követni a séfek utasításait, azonban nem értette, hogy pontosan mit kellene csinálnia. 

A felét nem értettem annak, amit mondtál

– Máténak az Ákos által használt szakkifejezés új volt, így meg kellett kérnie a séfet, hogy magyarázza el neki. 

Ezek után nekilátott, hogy elkészítse a kért elemeket, azonban nem úgy sikerültek, ahogy szerette volna, és ezt Jenő és Ákos is a tudtára adta.

 

A főzés során azonban az egyik versenyző olyan ételt készített, ami teljesen levette Rácz Jenőt a lábáról. 

Rajongok érted

– Dobos Evelin egy olyan tányért rakott a zsűri elé, ami Jenő szerint nagyszerű volt, azonban Zé úgy gondolta, hogy hagyott még némi kívánnivalót maga után.

 

A Kihívás Napján a második csapatnak Szent Jakab kagylóból kellett főételt készítenie és ehhez csakis zöld alapanyagokat használhattak fel. Bálint a pultról egy sárgadinnyét is elhozott, és a séfek hiába kérték, hogy gondolja át ezt a döntését, Bálint hajthatatlan volt, és kitartott az elképzelése mellett. A kóstolásnál viszont szembe kellett néznie a zsűritagokkal, akik már az elején is helytelenítették az ötletét.

 

Adának sem volt könnyű dolga, ugyanis sosem evett még kagylót, így nem tudta, hogy hogyan készítse el. Hirtelen ötletként nekiállt volna kirántani, azonban a séfek még időben közbeléptek, így a főeleme megmenekült. 

Akkor az elvetemült ötletemet nem vetem be.

 

Bár Pintér Adának sikerült megfelelően elkészítenie a kagylót, a továbbjutáshoz ez nem volt elég, így a Kihívás Napján neki, és Kéri Kittynek kellett távoznia a versenyből.

#A Konyhafőnök VIP#rtl#sárközi ákos#gasztroreality#fördős zé#rácz jenő#Videó#7. évad 4. rész#összefoglaló#kiesés#pintér ada#kéri kitty#járai máté#filipánics bálint#hajmásy péter#dobos evelin

Címlapról ajánljuk