A Konyhafőnök VIP

Rácz Jenő faképnél hagyta az egyik versenyzőt, Fördős Zé veszélybe került, Osváth Zsolti pedig bosszút esküdött

rtl.hurtl.hu

2022. november 9. 21:40

A versenyzők már az első napjukon olyan alapanyagokkal néztek szembe, amik igazán feladták nekik a leckét. Ráadásul az egyik híresség kihívta maga ellen a sorsot, ugyanis a hátráltatása miatt az egyik ellenfele bosszút esküdött ellene.

A válogató utolsó napján ismét 12 híresség szállt versenybe azért, hogy bebizonyíthassák a séfeknek, hogy a konyhában a helyük. A versenyzőknek először meg kellett ismerkedniük a konyhával és a zsűrivel. Akadtak, akik már ismerték egymást, azonban Rácz Jenő a főzés előtt nem mutatkozott be Nagy Zsoltnak, aki ezt szóvá is tette.

 

Az első feladat már feladta a leckét a versenyzőknek, ugyanis hiába gyakorolták be otthon a bemutatkozó ételeiket, az új helyzetben többen is időhiánnyal küzdöttek. Dobos Evelin étele nem készült el teljesen, azonban ahelyett, hogy a hiányzó elemét pótolta volna, a színésznő Nagy Zsoltnak segített befejezni az ételét. Az utolsó részlet hiányát már csak az idő lejárta után vette észre.

 

A bemutatkozó ételek kóstolásakor az egyik versenyző olyan fogást tett a séfek elé, aminek nem tudtak ellenállni, és mindent be is habzsoltak. Somfai Péter ezzel meg is szerezte az előnyt, amit a második feladatban válthatott be.

 

Az előny mellé Peti egy hátráltatást is kapott, ami azt jelentette, hogy egy általa kiválasztott versenyzőnek két extra alapanyagot kellett beépítenie az ételébe. Peti Osváth Zsoltit választotta, aki ezt nem hagyta szó nélkül.

Ha egy hátrányom lesz, azt Somfai Peti fogja kapni

– Zsolti megjegyezte Peti hátráltatását, és bosszút esküdött.

 

A tartalomgyártó dolgát nemcsak a hátráltatásként kapott két extra alapanyag nehezítette meg, de maga a hal is, amiből végül eltávolította a belsőségeket, ami viszont még így sem lett a szíve csücske.

Nehéz úgy főzni, hogy egy olyan étellel dolgozol, amit gyűlölsz.

 

A hal megfelelő elkészítésével Elek Petinek is gondjai akadtak, ami nem kerülte el a zsűritagok figyelmét sem. A humorista saját bevallása szerint szereti a rendet, csak nem tudja megteremteni és fenntartani, ami meg is látszott a pultján, és ezt Jenő sem hagyta szó nélkül.

 

Az elkészült fogások kóstolásánál azzal szembesült a zsűri, hogy a versenyzők közül sokan nem figyeltek oda a hal megfelelő előkészítésére, így komoly kockázattal járt az ételek fogyasztása.

Nem merem megkóstolni a halat, mert életveszélyes

– Fördős Zé félve látott neki a tányérok értékelésének.

 

Bár a versenyzők igyekeztek a maximumot nyújtani, egyikük számára véget ért A Konyhafőnök VIP, és el kellett hagynia a konyhát.

Nem öröm egy versenyből az első nap hazamenni

– Xantus Barbara kissé csalódottan, de hálásan távozott a versenyből, mivel állítása szerint már a részvétel is ajándék volt számára.

 

#A Konyhafőnök VIP#rtl#fördős zé#gasztroreality#rácz jenő#Videó#sárközi ákos#7. évad 3. rész#somfai péter#osváth zsolt#dobos evelin#nagy zsolt#elek péter#xantus barbara#összefoglaló

Címlapról ajánljuk