A Konyhafőnök VIP

Szinetár Dóra sírva fakadt, Patai Anna új elemet alkotott, A Konyhafőnök VIP séfjei pedig színésznek álltak

rtl.hurtl.hu

2022. november 8. 21:30

A gasztroreality második napján újabb kihívások vártak a versenyzőkre: fél kismalacok, zacskós levesporok és hátráltatásként adott csalánok nehezítették meg az útjukat. Azonban hiába a pánik és a könnyek, a hírességek most is szembementek minden akadállyal.

A második napon újabb celebek lépték át a konyha kapuját: Mardoll, Filipánics Bálint, Ódor Kristóf, Nagy Viktor, Tihanyi-Tóth Csaba, Szinetár Dóra, Bellus István, Kéri Kitty, Kustánczi Lia, Ripli Zsuzsi, Bogdányi Titanilla és Patai Anna ragadtak kést és fakanalat.

Az első feladatban ők is egy saját étellel készültek, hogy bemutassák a zsűrinek, hogy mire képesek, azonban a csavar őket sem kerülhette el. Zé kijelentette, hogy a rulett kerék most is beindul, de az első nap bébi papija után most egy zacskós levespor várta gazdáját. A szerencsés kiválasztott Filipánics Bálint lett.

Fogalmam sem volt, hogy ezzel mit fogok kezdeni

– fakadt ki az ÉNB sztárja.

Miután elindult a főzés, Bálint sokáig nem kezdett semmit a plusz alapanyaggal, mert ötlete sem volt, hogyan építhetné be az elképzelt ételébe. Végül egy végső sugallatnak köszönhetően tejszínes mártást dobott össze belőle.


Nem ő volt az egyetlen, akinek meggyűlt a baja egy plusz elemmel: Patai Annát megkérték a séfek, hogy mindenképp készítsen egy mártást is. A fiatal lány megpróbált eleget tenni a kérésüknek, de a nagy kapkodásban a forró serpenyőben felejtette a tejszínt, ami így valami nagyon furcsa, égett alakot vett fel.

Olyan szintű metamorfózis történt, ami gyakorlatilag kémiailag is lehetetlen

– csodálkozott Zé a fekete trutyi láttán.


A kóstoláson a kemény kritikák és a megdöbbentő ízek mellett a zsűri most először azt is kipróbálhatta, hogy milyen olyasmit kóstolni, ami nem is létezik. Szinetár Dóra ugyanis rögtönzött színészkurzust indított, miután nem készült el a cukkini tócsnija:

Azt nektek kell eljátszani, hogy ez a tányéron van és hogy milyen finom

– adta ki Dóri a feladatot a séfeknek.


A vicces és kemény kritikákat követően eljött a második feladat ideje, ahol Filipánics Bálint indulhatott előnnyel – miután az első kihívás során ő lett a legjobb. A nagy örömöt hamar megdöbbenés követte, ugyanis a versenyzők pultjain pihenő ládákban egy-egy fél kismalac várt rájuk. Amikor Szinetár Dóra megpillantotta a kicsi állatot, összeomlott és elsírta magát.

Brutális volt

– nyögte ki a könnyeivel küszködve.

Persze, nem ő volt az egyetlen, aki lefagyott, hiszen a malackák mellett egy valakire plusz hátráltatás várt Bálintnak köszönhetően: a versenyző Ripli Zsuzsi piacteres alapanyagait cserélte le egy nagy csokor csalánra.

Annak ellenére, hogy Zsuzsinak és Dórinak is óriási akadályokon kellett átverekedniük magukat, mindketten megugrották a feladatot. Sőt, Zsuzsi annyira jól megoldotta a „csalán problémát”, hogy a kóstoláson Rácz Jenő dicsérő szavai hallatán el is sírta magát.


Nem mindenki örülhetett, Sárközi Ákos ugyanis kiakadt az eléjük tálalt ételek egy részétől: Ódor Kristóf, Kustánczi Lia és Bellus István ugyanis mindannyian fasírtot készítettek, amiből a séfnek már kezdett elege lenni.

Kezd behisztizni a csávó

– figyelmeztette a hírességeket Fördős Zé.


A nap végén pedig újabb versenyzőnek kellett búcsúznia A Konyhafőnök VIP-tól. Patai Anna, Mardoll és Tihanyi-Tóth Csaba közül végül Anna vette le a kötényét és hagyta el a stúdiót.

#A Konyhafőnök VIP#rtl#sárközi ákos#gasztroreality#rácz jenő#Videó#fördős zé#szinetár dóra#Patai Anna#filipánics bálint#ripli zsuzsi#mardoll#tihanyi-tóth csaba#7. évad 2. rész

Címlapról ajánljuk