A Konyhafőnök VIP

Járai Máté szembenézett Rácz Jenővel, miközben Tokár Tomi kukából szedett alapanyagokkal borította ki a zsűrit

rtl.hurtl.hu

2022. november 7. 21:25

Túlforrósodott rezsók, kukába dobott növények, széttört serpenyők és megégett ujjak övezte káoszban indult útjára A Konyhafőnök VIP vadonatúj évada. Ezzel párhuzamosan Rácz Jenő és Járai Máté két év után szóba álltak egymással a főzés kedvéért.

Az első adásban Járai Máté, Fésűs Nelly, Kardos Eszter, Tokár Tomi, Kármán Odett, Kamarás Norbi, Badár Sándor, Pintér Adrienn, Élő Marci, Rubint Rella, Kálid Artúr és Geszler Dorottya merészkedtek be a séfek birodalmába.

Járai Máté plusz teherrel „sétált be az oroszlán barlangjába”, ugyanis már lassan két éve nem áll vele szóba Rácz Jenő. A séf és a közte feszülő ellentét Zé figyelmét is felkeltette, aki azonnal kifaggatta a színész-műsorvezetőt:


Noha, az első feladatban mindenki egy bemutatkozó étellel készült, ez nem jelentette azt, hogy teljes lelki békével álltak be a pultjaikba. Az izgalmukon az sem segített, hogy Fördős Zé a főzés kezdete előtt közölte: valaki kap egy meglepetést, amit be kell építenie az ételébe. A „szerencsés” kiválasztott Ada lett, akinek a zsűri egy rulett keréken pörgette ki a bolognai ízű bébi papit.

Miután elindult az óra, sokaknak szembesülniük kellett a ténnyel, hogy nem feltétlenül csak egy hátráltatás gáncsolhatja ki őket főzés közben. Kamarás Norbinak és szerelmének például a rezsóval gyűlt meg a bajuk, ami a túlhevülését követően nem akart újraindulni, emiatt Norbi annyira megcsúszott az étele elkészítésével, hogy úgy tűnt, semmit sem tud majd kitalálni a feladat végén:


Persze, nemcsak az Éjjel-Nappal Budapest sztárjának lett küzdelmes a bemutatkozása, Járai Máténak is hamar rá kellett jönnie, hogy a tervei nem biztos, hogy összejönnek, pláne miután Sárközi Ákos is odapirított neki:

Nem villogni fogsz, hanem beégni!


A kóstoláson a zsűri szigorúan és precízen ízlelte meg a hírességek ételeit. Így Norbi sem tagadhatta le, hogy az eléjük tálalt házi tésztájával van egy kis gond:

Te ezt nyersen ráraktad?

– kérte számon Zé.


Az első körben végül Élő Marci teljesített a legjobban, aki így a második feladat elején kapott egy előnyt, sőt egyik társát hátráltathatta is. Miközben mindenkinek egy egész nyulat kellett felhasználnia, a zenész megkapta a feldarabolt állatot, amivel nagyon sok időt megspórolhatott. A jó hírt követően egy valakitől viszont elvehette a piactéren összeválogatott elemeit és helyette egy láda répával ajándékozta meg. Választása Fésűs Nellyre esett.

Járai Máténak a második feladat sem indult zökkenőmentesen, az első pillanatban elvágta az ujját. Később pedig igazi káosz alakult ki a pultjában, ahol Tokár Tomival megpróbáltak osztozni a falatnyi helyen… nem sok sikerrel. Kétszer is leverte a Fókusz műsorvezetőjének serpenyőjét:

Olyanok voltunk, mint egy burleszk filmben a 2 idióta

– szakadt ki Mátéból.


A hihetetlen pillanatok a kóstoláson is folytatódtak. Tokár Tomi különleges tálalása miatt Zé eléggé látványos módszert választott, hogy megkóstolhassa Tomi egyik szószát: végignyalta a tányér peremét.


Nem ez volt az egyetlen meglepő fordulat: amikor Máté második fogásával sorra került, Zé és Ákos kemény kritikái után éppen Rácz Jenő volt az, aki igyekezett kiemelni fogása legjobb részleteit.

Nagyon meglepett, hogy épp Rácz Jenő volt az, aki a legtöbbet dicsért

– mondta Máté az interjújában.


A nap végén eljött az eredményhirdetés ideje, ahol Tokár Tamás, Kamarás Norbi és Kálid Artúr maradtak utolsóként a zsűripult előtt. Hármójuk közül került ki a gasztroreality 7. évadának első kiesője, aki végül Kálid Artúr lett.

#A Konyhafőnök VIP#rtl#rácz jenő#gasztroreality#fördős zé#sárközi ákos#Videó#járai máté#tokár tomi#kamarás norbi#kármán odett#élő marci#pintér adrienn

Címlapról ajánljuk