X-Faktor

A 13 éves autista fiát egyedül nevelő anya, egy daloló kőműves és a twerkelő Miller Dávid

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 24. 22:28

Dániából, Amerikából és Venezuelából is repültek versenyzők a színpadra, a műsorvezető pedig annyira ráérzett a ritmusra, hogy egy eddig rejtett tehetségét is megmutatta az országnak. Mellettük a Fekete testvérek sokkolták a mentorokat, Puskás Peti pedig egy nem mindennapi meglepetéssel kedveskedett az egyik versenyzőnek, sőt a mentor maga is meglepő hírt kapott az X-Faktor utolsó Válogatóján.

A 18 éves Balla Gergő hatalmas lemezlovas-álmokkal érkezett az X-Faktor Válogatójára. A színpadon derült csak ki, hogy még nincs is keverőpultja, ám ByeAlex ekkor gondolt egyet, és rajzolt a versenyzőnek egy DJ-pultot. Gergő ezek után eszméletlen bulit csapott a stúdióban a mentor illusztrációjával, ráadásul produkciója után Peti egy nagylelkű ajánlatott is tett neki:

Veszek neked egy DJ-pultot.


Fekete Szilvia Júliának nem volt elég bátorsága egyedül elindulni a tehetségkutatóban, ezért amikor megtudta, hogy öccse, Róbert is benevezett, kapva kapott az alkalmon. A testvérekben fellángolt a versenyszellem, és mindent megtettek, hogy lekörözzék egymást. A mentoroknak azonban nem igazán nyerte el a tetszésüket a produkciójuk, ráadásul a füleiket is befogták az énekhangjuk hallatán.

Azanyámot! Én nem akarom ezt a dallamot hallani.

 – akadt ki Alex.


Nem csak a Fekete testvérek sokkolták a mentorokat. Voltak versenyzők, akik annyira kicsapták a biztosítékot, hogy sorra kapták a nemeket.

Féltem, hogy elszakítod a hangszálaidat.

– mondta Erika, majd Laci is elmondta a véleményét:  

Ha nem vizet ittál volna, hanem egy liter pálinkát, az sem segített volna.


Megható pillanatokból sem volt hiány a Válogató utolsó napján. Csuka Mónikától ledermedt az X-Faktor stúdiója, amikor bemutatkozott a színpadon:

Egyedül nevelem a 13 éves autista kisfiamat.

Produkciója után viszont állva tapsolt neki az egész közönség.  

Gyermekednek üzenjük, hogy anyura mi fogunk most vigyázni. Nagyon szeretnék veled együtt dolgozni.

– mondta Laci, de Erika is egyből lecsapott Mónikára:

Én is nagyon szeretnélek mentorálni téged.


Fülöp Denisa is könnyeket csalt a tévénézők arcára, aki a nagypapájától tanult meg énekelni.  „Biztos vagyok benne, hogy lát fentről, és segíteni fog abban, hogy a gyerekkori álmom valóra váljon”  – mondta Denisa, és igaza is lett: a Je T'aime című dalától teljesen leesett a mentorok álla.

Van saját elképzelésed, ízlésed és zenei gondolatod. Ez a legfontosabb a versenyben.

– dicsérte meg Alex.


Kárpátaljáról és Olaszországból is érkeztek versenyzők a Válogatóra, azonban mindannyian egy kicsit otthon érezhették magukat a mentoroknak és a sikerüknek köszönhetően.  

Ez volt a meglepetés, amire vágytunk.

 – áradozott Peti, és ByeAlex is csatlakozott a dicsérő szavakhoz:  

Nagyon szerethető kis valami vagy.


Gabriel Anez Venezuelából repült az X-Faktor színpadára, és produkciója közben a tehetségkutató műsorvezetője sem bírta visszafogni magát – a kamerák előtt csillogtatta meg twerk tudását.


A dán Frederik Cornelius Dalby nem igazán beszél magyarul, ennek ellenére mégis egy magyar nyelvű szöveggel lépett színpadra a tehetségkutató első fordulójában.

Te úgy beszélsz, mint én: félig angolul, félig magyarul.

 – poénkodott Laci a produkció elején, ám végül Frederik teljesen levette a lábáról a mentort.


Akkor is leesett mindenkinek az álla, amikor megtudták, hogy Kornis Anna a Berklee College of Music főiskoláról érkezett a tehetségkutatóba. „Az X-Faktorban az a célom, hogy inspiráljam az embereket. Remélem, hogy sikerülni fog.” – reménykedett a versenyző, és végül be is teljesült a vágya.  A mentorok és az egész közönség állva tapsolták meg az előadását.

Le voltam nyűgözve az egész produkció alatt. Ez varázslat volt.

– lelkendezett Puskás Peti.


Beretka Ádám is elképesztő sikert aratott a színpadon. 

Te vagy az én rocksztárom.

 – lelkendezett Peti a produkció után.


Gazdag Máté is teljesen lehengerelte a mentorokat. „Improvizálni fogok az egész műsor alatt” – jelentette ki a színpadon. Produkciója után nem győztek áradozni a mentorok:

Ügyes vagy, engem megvettél. Igazi dögös, blues-os hangod van.

– dicsérte Laci, és Alex is elismerő szavakkal méltatta Mátét:

Szerintem írtál egy slágert. Neked folytatnod kell az X-Faktort.


Akkor viszont nem igazán találta a mentor a szavakat, amikor Liebhaber Katalin a magánéletéről kezdett el pletykálni. A versenyző olyat mondott neki a saját életéről, amiről még nem is tudott. Egyből tárcsázta is feleségét, hogy kiderítse, mi az igazság.

Gyereket vársz!?


Miután az idei X-Faktor Válogatója véget ért, a mentoroknak már a Táboron járt az eszük. „Mindig kiállok azért, amit gondolok és érzek” – jelentette ki határozottan Erika, és felkészítette a srácokat, hogy kössék fel a gatyájukat:

Előre szólok, hogy lesznek viták.

 

#X-Faktor#rtl#RTL Klub#puskás-dallos peti#twerk#miller dávid#testvér#párbaj#baba

Címlapról ajánljuk