X-Faktor

Házhoz hozta utódját a tavalyi győztes?

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 20. 21:19

Kállai-Kiss Zsófi az előző szériában rendszeresen elkísérte barátnőjét, a későbbi győztes Danics Dórát az X-Faktorba, idén pedig szerepet cseréltek a barátnők, ezúttal ugyanis Dóri a kísérő.

Már rengeteg jó, és kevésbé jó énekes megmutatta magát a mentoroknak az X-Faktor Válogatásán, azonban rengetegen vártak is még arra, hogy meggyőzzék az ítészeket, helyük van a Táborban.

Köztük a Dreamers, amely formációt egy szerelmes pár alkot. A két fiatal azonban bebizonyította, hogy a 2014-es X-Faktorban nem minden szerelmes pár nyűgözi le a közönséget, és a mentorokat. Alföldi csak annyit mondott, hogy a szerelem nem csak vak, hanem süket is, és talány tényleg ezzel lehetett a leginkább leírni a produkciót, amelyre egyedül Szikora Robi mondott igent.
A Dreamers kiejtésekor még a mentorok sem gondolták, hogy mennyire hosszú negatív sorozatot nyitottak meg, azonban a fiatal párost követő tizenhárom produkció, mind elődeik sorsára jutott. Ebből a tizenhárom versenyzőből talán egyedül Simon Viktor távozott boldogan az X-Faktor színpadáról, hiszen a tizennyolc éves fiú csak azért érkezett a műsorba, hogy kiénekelhesse magából érzéseit élete szerelmének, Tóth Gabinak. Bár Viktor nem jutott tovább, de Gabi azt mondta, hogy ő ilyen szép szerelmi vallomást még életében nem kapott, ezért egy papírlapra rajzolt szívecskét, rúzsnyomos puszit, és aláírást adott hódolójának, aki fülig érő szájjal, és egy örök emlékkel gazdagabban hagyta el a stúdiót.

A sok búcsúzó után Le Quang Huy, egyszerűbben Benji volt az, aki végre felvillanyozta tehetségével a mentorokat. Bár a tizenhat éves fiú nagyon izgult, hiszen még sosem énekelt nagyközönség előtt, ez az izgalom mégsem látszott a produkcióján, így simán bezsebelte az összes lehetséges igent, sőt Gabitól még egy puszit is.

Horváth Ági egészen harminchét éves koráig várt, hogy megvalósítsa az álmait, hiszen viszonylag korán lett anyuka, a gyerekek mellett pedig egy időre félre kellett tenni az énekesnői önmegvalósítást. Mivel már kicsit nagyobbak a gyerekek Ági úgy döntött belevág, és milyen jól tette. A mentoroktól nem csak négy igent kapott, de külön a színpadra szólították a lányát is, aki elkísérte, hogy ő is osztozhasson édesanyja sikerében, amit a színpadon aratott.
Ági után sorra jöttek a jobbnál jobb énekesek, így a mentorok végre mosolyogva, és ami még fontosabb, sok igen után küldhették le a versenyzőket a színpadról. Akadt persze olyan énekes is, aki nem csak hangjával volt hatással egy-egy mentorra. Gömbös Lászlónak még bele sem kellett kezdenie a dalába, az már biztos volt, hogy Tóth Gabitól igent fog kapni a kick-boxos fiú, akibe az egyetlen hölgy mentor szinte első látásra beleszeretett. A láthatóan nagyon zavarban lévő Gabin kívül azonban a többi mentor is igennel szavazott, így Gömbi bebizonyította, hogy nem csak a külsejével tud hatni az emberekre, hanem a hangjával is.

Bordás Anasztáziát először a Republic fedezte fel, akinek a legendás zenekar írt is egy dalt, amelyet azóta búcsúdalként tartanak számon, hiszen ez volt Cipő utolsó dala a halála előtt. A mindössze tizenhat éves lány nem csak a Republic zenészeit győzte meg tehetségéről, hanem, az X-Faktor stúdiójában is akkora sikert aratott, hogy a négy igenje mellé, még egy hatalmas dicséretet is bezsebelt, Tóth Gabi ugyanis azt mondta, hogy ő még női énekest ilyen jól énekelni az X-Faktor színpadán nem hallott.

Jóból is megárt a sok, még ha a mentorok nem is így gondolták, amikor újabb negatív hullám söpört végig a színpadon. A sok egyértelmű nemes közül kiemelkedett Kis Ferenc Szabolcs produkciója, ami közben Szikora Robi a nyakában lógó keresztet csókolgatta, G pedig csak annyit mondott, hogy a pokolban is ez szól.

Gubicza Roland hatalmas derültséget váltott ki, amikor munkanélküliként a Bikini Dolgozni ne kelljen című számát adta elő az X-Faktor színpadán. A harminckét éves férfi közel sem hibátlan hangja ellenére olyan hangulatot csinált a stúdióban, hogy egyedül Alföldi Robi tudott ellenállni neki, és nemet mondani, amiért a közönségtől meg is kapta jól megérdemelt hurrogását, Roland viszont három igennel ennek ellenére is továbbjutott a Táborba.

Kállai-Kiss Zsófi már 2013-ban is rengetegszer tiszteletét tette az X-Faktor stúdiójában, hiszen az első körtől kezdve mindig barátnője, Danics Dóra mellett állt, és a helyszínről szurkolt neki. 2014-ben fordultak a szerepek, és most Dóri az, aki idén már X-Faktor győztesként kísérheti barátnőjét a jól ismert folyosókon. A két lány valószínűleg azt sem bánná, ha a tavalyihoz hasonló végeredmény születne, tehát Zsófi nyerné az X-Faktort, amire az első produkciója alapján egyébként van is esélye, ugyanis rengeteg dicséret mellett négy igent is bezsebelt a huszonhét éves lány, így készülhet a Tábor kihívásaira.

 

#X-Faktor#danics dóra#kállai-kiss zsófi#tóth gabi#alföldi róbert#little g

Címlapról ajánljuk