Videó

„Ez egy manipulált, gyalázatos per volt, én ártatlan vagyok” - Videón a pillanat, miután bűnösnek találták Trumpot

rtl.hurtl.hu

2024. május 31. 9:14

„Én egy nagyon ártatlan ember vagyok” – mondta Trump az ítélet kihirdetése után. Donald Trump lett az első amerikai elnök, akit csütörtökön bűncselekmény miatt elítéltek. A New York-i esküdtszék bűnösnek találta abban, hogy dokumentumokat hamisított, hogy eltussolja a 2016-os választások előtt egy pornósztár elhallgattatására tett kifizetést. A 12 tagú esküdtszék kétnapos tanácskozás után bejelentette, hogy mind a 34 vádpontban bűnösnek találta Trumpot. Minden ítélethez egyhangúságra volt szükség.

Az ítélet kihirdetése után ezt mondta Trump az újságíróknak: 

„Ez szégyenletes volt. Ez egy manipulált tárgyalás volt, egy korrupt, összeférhetetlen bíró által. Ez egy manipulált tárgyalás volt, egy szégyen. Nem engedték meg a helyszínváltoztatást. 5 vagy 6 százalékon álltunk ebben a körzetben, ezen a területen. 

Ez egy manipulált, gyalázatos per volt. Az igazi ítéletet november 5-én hozzák meg az emberek, és ők tudják, mi történt itt. Mindenki tudja, mi történt itt. Van egy Soros által támogatott ügyészük. És az egész dolog... mi semmit sem csináltunk rosszul. Én egy ártatlan ember vagyok. És minden rendben van. A hazánkért harcolok. Harcolok az alkotmányunkért. 

Az egész országunkat megbundázták. Ezt a Biden-kormány azért tette, hogy megsebezzen vagy bántson egy ellenfelet, egy politikai ellenfelet, és szerintem ez egyszerűen szégyen. És mi tovább fogunk harcolni, harcolni fogunk a végsőkig, és győzni fogunk, mert az országunk a pokolra jutott. 

Már nem ugyanaz az ország vagyunk. Egy megosztott zűrzavar van. Egy hanyatló nemzet vagyunk, komoly hanyatlásban. Milliók és milliók özönlenek most az országunkba a börtönökből, elmegyógyintézetekből, terroristák, és átveszik az országunk irányítását. 

Egy olyan országunk van, amely nagy bajban van, de ez egy manipulált döntés volt az első naptól kezdve, egy olyan bíróval, akinek soha nem lett volna szabad megengedni, hogy tárgyalja ezt az ügyet, soha, és mi harcolni fogunk az alkotmányunkért. Ennek még messze nincs vége. Köszönjük szépen.”

Trump szenvtelenül figyelte az esküdteket, amint megkérték őket, erősítsék meg a bűnös ítéletet. Juan Merchan bíró július 11-re tűzte ki az ítélethirdetést, napokkal a július 15-i republikánus nemzeti konvenció kezdete előtt, amelyen várhatóan hivatalosan is jelöltetik Trumpot elnöknek. Merchan megköszönte az esküdtek munkáját. „Senki sem kényszeríthet arra, hogy olyasmit tegyen, amit nem akar. A döntés a tiétek” – mondta Merchan.

Az ítélet az Egyesült Államokat feltáratlan területre sodorja a november 5-i elnökválasztás előtt, amikor Trump, a republikánus jelölt megpróbálja visszaszerezni a Fehér Házat a demokrata Joe Biden elnöktől. A 77 éves Trump mindent tagad, és fellebbez.

Maximum négy év börtönbüntetés vár rá, bár az ilyen bűncselekményért mások gyakran rövidebb büntetést, pénzbüntetést vagy próbaidőt kapnak. A börtönbüntetés nem akadályozná meg abban, hogy kampányoljon, vagy hivatalba lépjen, ha győzne. Trump nem kerül börtönbe az ítélethirdetés előtt.

#Videó#ítélet#donald trump#bűnös#bűncselekmény#bíróság#amerika#elnök#per

Címlapról ajánljuk