Videó

„Leírhatatlan izgalom, ami félelemmel is vegyül” – ott voltunk, amikor Klein Dávid és Suhajda Szilárd meg akarta hódítani az Everestet

rtl.hurtl.hu

2024. május 22. 17:19

Hét éve ezen a napon Klein Dávid és Suhajda Szilárd már túl volt az akklimatizációs körön, és a hegymászók arra készültek, hogy meghódítsák az Everestet. „Ha elindulunk felfelé, akkor a dolgok kevésbé válnak ilyen lelkizőssé, akkor egyszerűen tenni kell a lábadat egyiket a másik után. Menni kell fölfelé, és majd a tested megmondja, mire vagy képes” – értékelt akkor Klein Dávid. Suhajda Szilárd pedig azt mondta: leírhatatlan izgalom van benne, ami félelemmel is vegyül. „Arra gondolok, hogy adja az ég, hogy szerencsénk legyen odafent” – mondta. A világ legmagasabb csúcsát, a 8848 méter magas Mount Everestet oxigénpalack nélkül, első magyarként akarták meghódítani. A Fókusz 2017-es riportja.


A csúcstámadás sajnos nem sikerült: Szilárd egy nap után kénytelen volt lejönni a kettes táborból, Dávid pedig a rendkívül erős szél miatt hagyta abba a csúcstámadást. Ilyen volt, amikor hazaértek:


Suhajda Szilárd az Everestet sosem adta fel. Tavaly májusban ismét megpróbálta, hogy ő legyen az első magyar, aki minden segítség nélkül hódítja meg a Föld legmagasabb hegycsúcsát, azonban ez az életébe került. 2023. május 27-én befejezték a keresését. 

#Videó#Életmód#ezen a napon#Fókusz#klein dávid#suhajda szilárd#hegymászók#mount everest#csúcstámadás

Címlapról ajánljuk