Videó

Videó: cserepeket dobált a háztetőről, rettegésben tartotta a helyieket a diósdi ámokfutó

rtl.hurtl.hu

2024. május 18. 10:52

Alaposan felforgatta egy ámokfutó a Pest megyei Diósdon élők életét húsvét után. Először félmeztelenül dörömbölt egy családi ház ajtaján, ahova az ablaknak rohanva próbált bejutni. Egy kislány volt otthon a nagymamájával, a kicsi azóta sem heverte ki az átélteket. Miután a rendőrök megjelentek az ámokfutó felmászott egy ház tetejére, ahonnan cserepeket dobált le. 

Sokkoló felvételek jelentek meg egy közösségi oldal zárt csoportjában. Ezen azt látni, hogy egy férfi egy ház tetején ül, és a cserepeket dobálja. A videót a fenti képre kattintva lehet megnézni. Az ámokfutásnak azonban ez már csak az utolsó állomása volt.

11 éve lakom a városban, de most fordult elő velem először, hogy féltem, rettegtem

 – kezdte posztját az a diósdi édesanya, akinek házába a videón látható esetet megelőzően próbált bejutni a férfi. Kisebbik lánya és édesanyja tartózkodott otthon, mikor mindez történt. Őt telefonon értesítették.

Éppen Tárnokon voltunk az állatorvosi rendelőben a nagyobbik lányommal és a kutyánkkal, amikor délelőtt 10 óra után hívott édesanyám, hogy egy véres, félmeztelen férfi dörömböl a bejárati ajtón, rugdossa, erőszakkal próbál bejutni hozzánk. Mivel nem sikerült neki, vállal nekifutva az ablakon próbált bejutni. Ez sem volt elég, beszaladt a felső kertbe, és a teraszon befeküdt a jakuzziba, és pár percig magára húzva a takaróponyvát fürdőzött. Végül a tolóajtót verte, ütötte 

– írta a Facebookon az asszony. Azonnal értesítették a rendőrséget. 

Nem kívánom senkinek azt az érzést, amit azokban a percekben kellett átélnie a kislányomnak és az édesanyámnak, magamról nem is beszélve, nem tudtam, mi fog várni otthont, mire hazaérek 

– mondta az rtl.hu-nak az édesanya, aki elmesélte, az eset óta kislánya fél egyedül közlekedni a házban, és nem engedi, hogy nyitva legyen az erkélyajtó.

A rendbontó végül innen továbbállt, több kommentelő is odaírta a nő posztja alá, hogy látták az utcán félmeztelenül, fél pár cipőben. Amikor a rndőrök megérkeztek, a férfi felmászott egy ház tetejére, ahonnan cserepeket dobált le. A fent kattintható videóban ez látszik. 

Végül a tetőn át beesett a padlásra, ahol elfogták a rendőrök.

Kerestük a rendőrséget az üggyel kapcsolatban, a Pest megyei rendőrségtől azt írták, hogy „a büntetőeljárás rongálás gyanúja miatt folyamatban van, a férfi indítéka jelenleg nem ismert.”

#Videó#diósd#ámokfutó#rendbontó#tető#Belföld#Baleset-bűnügy

Címlapról ajánljuk