Videó

Amikor Balog Zoltán belátta, hogy rosszul döntött

rtl.hurtl.hu

2024. március 20. 5:04

11 éve Balog Zoltán visszakérte a Táncsics-díjat Szaniszló Ferenctől, miután ezt többen is követelték. Az újságírót az akkori emberierőforrás-miniszter tüntette ki annak ellenére, hogy ezt nem javasolta a díjról döntő kuratórium. 

Szaniszló Ferenc kitüntetését 2013-ban sokan azért nem támogatták, mert egy műsorában azt mondta: „a cigányságot a szocialista liberális fasiszták irtják ki, elhitetve a cigánysággal, hogy nekik mindent lehet a magyarokkal szemben”. Az újságíró szerint továbbá az iszapömlést az IMF hozta Magyarországra, Jörg Haider osztrák szélsőjobbos politikus pedig nem autóbalesetben halt meg, hanem robotrepülőgépek ölték meg. 

Az újságíró antiszemitának tartott kijelentései miatt tiltakozott a Táncsics-díj miatt Izrael budapesti nagykövete és az amerikai nagykövet is. 11 éve ezen a napon számoltunk be arról, hogy Balog Zoltán visszakérte a díjat Szaniszlótól, beismerte, hogy hibázott. A tévés végül élő adásban jelentette be, hogy lemond az elismerésről. Az RTL Híradó 2013-as riportja:

#Videó#Belföld#politika#RTL Híradó#balog zoltán#szaniszló ferenc#táncsics-díj#kitüntetés#ezen a napon

Címlapról ajánljuk