Videó

Oscar-díj: valódi bombával robbant be az Oppenheimer

rtl.hurtl.hu

2024. március 10. 10:22

Magyar idő szerint hétfőre virradóra átadják a legjelentősebb elismerést, amit film kiérdemelhet: az Oscar-díjat. Lássuk, mit kell tudni a legjobb film kategória 10 jelöltjének második feléről! A fenti videóra kattintva a filmekbe is bele lehet nézni. 

Celine Song romantikus története, az Előző életek, és az év egyik legnagyobb kasszasikere, az Oppenheimer is esélyes idén a legjobb filmnek járó aranyszoborra. Chrisopher Nolan, a film rendezője komolyan vette a kvantumfizikát és hanyagolta a számítógépes trükköket a filmben bemutatott nukleáris kísérlet során.

Az auschwitzi parancsnokról szóló Érdekvédelmi terület, a Budapesten forgatott Szegény párák és a Leonard Bernstein életéről és szerelméről szóló Maestro is versenybe száll a fődíjért. Utóbbi főszereplője, Bradley Cooper rendkívül elhivatottan állt a feladathoz: hat éven át tanulta Bernstein vezénylési stílusát, hogy egy hat és fél perces zeneművet vezényelhessen el a filmben.

A legjobb film kategória másik öt jelöltjéről szóló összeállításunkat itt lehet megnézni.

#Videó#Külföld#oscar#oscar-díj#oscar-gála#film#mozi#ma#Cillian Murphy#bradley cooper#oppenheimer#szegény párák#maestro#előző életek#érdekvédelmi terület#carey mulligan#budapest#christopher nolan

Címlapról ajánljuk