Kultúra

Oscar-díj: Ryan Goslingot a kislánya sárba hullt Ken babája győzte meg

Borda TamásBorda Tamás

2024. március 9. 8:00

Magyar idő szerint hétfőre virradóra átadják a legjelentősebb elismerést, amit film kiérdemelhet: az Oscar-díjat. Két részben gyűjtöttük össze, mit kell tudni a legjobb film kategória 10 jelöltjéről, a fenti videóra kattintva pedig a filmekbe is bele lehet nézni.  

Martin Scorsese filmeposza, a Megfojtott virágok, és az év egyik legnagyobb kasszasikere, a Barbie is esélyes idén a legjobb filmnek járó aranyszobrocskára. A Kent megformáló Ryan Gosling – aki nagyon felháborodott az Oscar-jelölések miatt – nem bólintott rá egyből a felkérésre, ám amikor megpillantotta kislánya babáját arccal a sárban, egyből küldött egy üzenetet a rendezőnőnek.

Az 1970-es években játszódó Téli szünet, az egy kiégett íróról szóló Amerikai irodalom és a Cannes-i filmfesztivál fődíjasa, az Egy zuhanás anatómiája is versenybe száll a fődíjért. Utóbbi főszereplője Sandra Hüller egy másik Oscar-jelölt filmben, az Érdekvédelmi területben is játszik, ami eddig nem sűrűn fordult elő az Amerikai Filmakadémia történetében. A német színésznő nemrég az rtl.hu-nak mesélt a film kulisszatitkairól, és azt is elárulta, melyik európai rendezővel dolgozna együtt szívesen.

#Kultúra#oscar#ryan gosling#barbie#oscar-díj#oscar-gála#film#mozi#martin scorsese#robert de niro#leonardo dicaprio#sandra hüller#ma

Címlapról ajánljuk