Videó

5 hetes kiképzés után azonnal alezredesi rangot kapott Novák Katalin férje

rtl.hurtl.hu

2024. február 28. 13:39

Novák Katalin köztársasági elnök férje 2022 novemberében szerződött önkéntes tartalékos katonának. A kiképzéséről szóló videót felesége töltötte fel államfői Facebook-oldalára. Szabó Sándor rendvédelmi szakértő szerint „az alig kétperces videó megmutatja Veres István nehéz és rögös útját az alezredessé válásig”.

Novák Katalin köztársasági elnökként a hadsereg főparancsnoka is volt, így nézte meg férje, Veres István alakulatát eskütétele előtt a szentendrei laktanyában. Az újdonsült tartalékosok Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a honvédelmi miniszter előtt tettek esküt. Közkatonaként esküdtek fel Veres István bajtársai. Szabó Sándor rendvédelmi szakértő azonban az eskütételről készült videóban kiszúrta: Veres István zubbonyára az öt hetes kiképzés végén alezredesi rendfokozat került. Szabó szerint „az alig kétperces videó megmutatja Veres István nehéz és rögös útját az alezredessé válásig”. A Híradó által megkérdezett katonai szakértő szerint nem példa nélküli, hogy valaki alezredesként kezdje katonai karrierjét. A kinevezésre a honvédség parancsnoka adhat engedélyt. Az időzítés nem volt a legjobb, 2023 év elején több száz katonát rúgott ki a honvédség van, akit 25 év szolgálati viszonnyal, eközben a volt köztársasági elnök férje néhány hetes gyorstalpaló után alezredesi rangot kap.

Ajánló: Kapásból tartalékos alezredes lett a Honvédségnél Novák Katalin férje, miközben sorra rugdossák ki a főtiszteket

Novák Katalin férjeként Veres István volt Magyarország első first gentlemanje és ez lehetett a legfőbb oka az alezredesi kinevezésének. Arról, hogy továbbra is a Magyar Honvédség tartalékos alezredese marad itt írtunk.

#Videó#ezen a napon#novák katalin#katona#katonaság#alezredes#Szalay-Bobrovniczky Kristóf#Veres István

Címlapról ajánljuk