Videó

Indiában jegyezték el a Fókusz műsorvezetőjét: „Nem posztoltam a gyűrűt, hogy Gál Petrának 36 évesen megkérték a kezét”

Hegyi VivienHegyi Vivienrtl.hurtl.hu

2024. február 3. 6:57

Gál Petrát már kiskorában erős újságírói küldetéstudat hajtotta, és bár érettségi után a jogi egyetemre jelentkezett, nem sokáig tudott ellenállni a média vonzásának, ami miatt eleinte a szüleivel is akadtak konfliktusai. Tizenkét évvel ezelőtt gyakornokként került a Fókusz szerkesztőségébe, mára a riportok készítése mellett műsorvezetőként is megismerhették a nézők. Magánéletéről eddig keveset lehetett tudni, most azonban elárulta, hogy eljegyezték egymást indiai származású párjával. Videós interjúnkban Gál Petra beszélt arról is, hogyan hidalják át a nyelvi és a kulturális különbségeket, és hogy képes lenne-e a család miatt háttérbe szorítani azt a bizonyos küldetéstudatot.

Gál Petra számára már gyerekkorában egyértelmű volt, mivel szeretne foglalkozni, noha Békéscsabáról akkoriban még elég távolinak tűnt a budapesti tévéstúdiók világa. Hét-nyolc évesen iskolaújságot írt, tizenhárom évesen iskolahíradóval jelentkezett a szünetekben. Ennek ellenére először jogi egyetemre iratkozott be, aztán amikor mégis a média felé kanyarodott, a szülei egyáltalán nem örültek: féltették, hogy nem sikerül majd elérnie célját, 

Tizenkét évvel ezelőtt, gyakornokként került az RTL-hez, óriási lelkesedéssel vetette magát a munkába a Fókusz szerkesztőségében, olykor hajnali kettőig gyűjtötte a témákat.

Azt éreztem, hogy ez az életem. Nyálasan hangzik, de ez volt az, amire egész életemben vágytam, amiért  magamban már hétévesen is küzdöttem. És ez az érzés nem múlt el, csak egyre erősebb lett. Annyira megtetszett ez a világ, hogy híreket gyárthattam, vicces riportokat és fontos riportokat gyárthattam, ez nekem mindennél fontosabb volt, és a mai napig nagyon fontos.


Gál Petra beszélt arról is, miért különösen fontos téma számára a családon belüli erőszak, és hogyan élte meg, amikor a törökországi földrengésről forgatott. 

Indiában jegyezték el a Fókusz műsorvezetőjét: „Nem posztoltam a gyűrűt, hogy Gál Petrának 36 évesen megkérték a kezét”
Gál Petra - Fotó: RTL

Családalapítást tervez vőlegényével

Elmondta, miért szerepel keveset a közösségi médiában, így azt sem verte nagy dobra, amikor eljegyezték egymást a párjával. 

Vőlegénye Indiában született, ott is jegyezték el egymást. Angolul beszélnek egymással, ami néha bonyolult helyzeteket okoz, de ezt izgalmasnak találja. A mélységek kifejezése ugyan néha kihívást jelent a számukra, de az ebből fakadó nézeteltéréseket mindig meg tudják beszélni. Mesélt arról is, mit épített be eddig az életéből az indiai kultúrából.

Szeretnének családot alapítani, de egyelőre nem tudja elképzelni, hogy a riporteri küldetéstudata háttérbe szoruljon emiatt.

Az a típusú ember vagyok, aki sosem érzi teljesnek a karrierjét vagy saját magát, mindig jó valamit megtanulni vagy kipróbálni. Most is dolgozom egy halállal kapcsolatos dokumentumfilmen, és rengeteg minden van még, amivel szívesen foglalkoznék.

– mondta Gál Petra.

A teljes beszélgetést a fenti videóra kattintva lehet megnézni. 

#Videó#gál petra#Bulvár#Fókusz#család#házasság#újságírás#riporter#rtl#műsorvezető#india#ma

Címlapról ajánljuk