Feledy Botond: Nehéz elképzelni, hogy Prigozsin visszavonul egy minszki lakásba, és leéli ott nyugdíjas életétValószínűleg komoly dezinformációs művelet is zajlik – mondta az RTL Híradónak Feledy Botond, akit arról kérdeztünk, hogyan lehet értékelni a szombati történéseket Oroszországban. A külpolitikai szakértő arról is beszélt, hogy gyakorlatilag már nincsenek nyugati újságírók Oroszországban, ezért nehéz eldönteni mi az igaz, és mi a hamis információ.
Videó

Feledy Botond: Nehéz elképzelni, hogy Prigozsin visszavonul egy minszki lakásba, és leéli ott nyugdíjas életét

rtl.hurtl.hu

2023. június 25. 17:28

Valószínűleg komoly dezinformációs művelet is zajlik – mondta az RTL Híradónak Feledy Botond, akit arról kérdeztünk, hogyan lehet értékelni a szombati történéseket Oroszországban. A külpolitikai szakértő arról is beszélt, hogy gyakorlatilag már nincsenek nyugati újságírók Oroszországban, ezért nehéz eldönteni mi az igaz, és mi a hamis információ.

Nehéz eldönteni, mi lehetett Prigozsin eredeti célja a tegnapi akcióval. Annyi biztos, hogy a Wagner-csoport vezetője nem fog csendben eltűnni. Ahogy még nehezebb elképzelni azt, hogy egy ilyen tett Oroszországban büntetlenül maradjon. Az orosz rezsim magatartásában nagyon szokatlan, hogy Prigozsin katonái átállhatnak, a vezető ellen pedig ejtik a vádakat – mondja Feledy.

Igen rosszat tesz Putyin tekintélyének is, hogy több száz kilométert tehettek meg vele szembehelyezkedő katonák az országban anélkül, hogy megállították volna őket. Az eset megmutatta, hogy lehet kísérletezni és arra is rávilágított, hogy amint elindult a menetoszlop Moszkva felé, az orosz elit egy része már el is hagyta magángépeivel az országot. Ez Putyinnak mindenképpen rossz hír, úgy tűnik, sokan nem tartanának ki mellette. De komoly tesztje volt ez a rezsimnek is, amiben nem teljesített jól – mondja Feledy.

#Videó#orosz-ukrán háború#Külföld#oroszország#wagner csoport#jevgenyij prigozsin#vlagyimir putyin

Címlapról ajánljuk