Ezen a napon történt: pizzafutár állított meg egy rendőrök elől menekülő részeg ámokfutótA menekülő részeg sofőr alig egy perc alatt majdnem két rendőrt is elgázolt, már fegyvert fogtak rá, amikor a pizzafutár a rendőrök segítségére sietett, és feltartóztatta a kocsit. Az ámokfutó sofőrt ezután földre vitték és megbilincselték. A 2020 május 23-ai történéseket több járókelő is rögzítette a telefonjával.
Videó

Ezen a napon történt: pizzafutár állított meg egy rendőrök elől menekülő részeg ámokfutót

rtl.hurtl.hu

2023. május 23. 14:07

A menekülő részeg sofőr alig egy perc alatt majdnem két rendőrt is elgázolt, már fegyvert fogtak rá, amikor a pizzafutár a rendőrök segítségére sietett, és feltartóztatta a kocsit. Az ámokfutó sofőrt ezután földre vitték és megbilincselték. A 2020 május 23-ai történéseket több járókelő is rögzítette a telefonjával.

Ide-oda forgolódó autó, robogós pizzafutár és egy rendőrautó a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Bazilika mellett. A felvételeken látszik, ahogy a rendőrök próbálnak a kék autó után menni, végül a motoros pizzafutár állja útját.

Folyamatosan mérlegeltem, hogy mennyire fér bele a kereteimbe és a képességeimbe az, hogy feltartsam a suzukist

– mondta Kiss Dávid, a futár, aki egy ideig nem is tudta, hogy pontosan mi történik, csak azt, hogy baj van.

Akkor fogtam fel, hogy ez egy vészhelyzet, amikor láttam, hogy elsodorja az egyik rendőrt. Amikor fegyvert rántottak, arra gondoltam, hogy ez eléggé rossz irányba is elfajulhat.

A felvételek már csak az akció végét rögzítették. Néhány másodperccel korábban a kék autós férfit igazoltatni próbálták a rendőrök, de amikor közelítettek felé, előbb tolatni kezdett és majdnem elütötte az egyik rendőrt, majd előremenetbe kapcsolt és majdnem elütötte a másikat. Amikor a rendőrök autóval utána mentek, a férfi nekik tolatott. Ekkor érkezett meg Dávid. Végül sofőr magától kiszállt a kocsiból és kisebb birkózás után megbilincselték.

Az akció közben az egyik rendőr a könyökén megsérült, mentőt kellett hívni hozzá. Az ámokfutó sofőrt még a helyszínen megszondáztatták, kiderült, hogy nem sokkal korábban ivott. Dávidot bátor helytállásáért 2020. május 28-án kitüntette a budapesti rendőrfőkapitány.

#Videó#ezen a napon#Belföld#budapest#pizzafutár#részeg sofőr#Baleset-bűnügy

Címlapról ajánljuk