Videó

„Tudomásul vettem, hogy lejárt az időm” – soha nem látott interjú Vágó Istvánnal

Hamberger DávidHamberger Dávid

2023. május 9. 14:41

Vágó István tavaly az RTL huszonöt éves születésnapja alkalmából adott interjút az rtl.hu-nak, amiből akkor csak egy rövid részletet láthattak a nézők. A nemrégiben elhunyt legendás műsorvezető mesélt a tévézés múltjáról, változásairól és lehetséges jövőjéről, felhívta a figyelmet egy érdekes ellentmondásra, és elmondta azt is, miért érezte úgy, hogy a Legyen Ön is milliomost neki találták ki.

Vágó István április 29-én, 74 korában, váratlanul hunyt el. Kollégái, politikustársai így emlékeztek a legendás tévésre a halálhíre utáni első órákban, majd még többen mesélték el történeteiket emlékeiket róla. Így búcsúzott tőle Sebestyén Balázs, Gundel Takács Gábor és Rózsa György, valamint Verebes István, Egri János és Heilig Gábor, ezt becsülte benne leginkább Gálvölgyi János, itt pedig az RTL Híradó összeállítását nézheti meg a műsorvezető karrierjéről, aki vegyészmérnöki pályát hagyta ott televízióért. 

Noha rendkívül sikeres volt a szakmájában, Vágó István nem elégedett meg a műsorvezetéssel, politikus, az emberek gondolkodását meghatározó ember akart lenni, harcosan kiállt az áltudományok ellen, és még basszusgitározott is.

A számos általa vezetett kvízműsor közül talán a Legyen Ön is milliomos állt a legközelebb hozzá, a műsor magyar történetében mindössze egyszer vitték el a fődíjat, ekkor Vágó István is megilletődött. Hogy milyen volt vele játszani a Hetes Hetes sztárjainak, arról Gálvölgyi János mesélt a Fókusznak, de felidéztük azt is, hogyan szerepelt Vágó István a Heti Hetesben 22 évvel ezelőtt. A most publikált interjúnk előtt pedig nemrégiben bemutattunk egy félórás tavalyi beszélgetést is a magyar televíziózás fontos alakjával. 

#Videó#vágó istván#interjú#riport#rtl#ma#legyen ön is milliomos

Címlapról ajánljuk