Fókusz

Felrobbant a stúdió – ilyen volt Vágó Istvánnal játszani a Legyen Ön is milliomosban Gálvölgyi János szerint

Fehér IstvánFehér István

2023. május 7. 11:45

A magyar televíziózás meghatározó személyisége 74 éves korában, váratlanul hunyt el múlt szombaton. A tragédia nézők millióit és a televíziós kollégákat is megrázta, hiszen Vágó István már életében legendás műsorvezető volt. A Legyen Ön is milliomost Vágó István több több mint ezer alkalommal vezette. Imádta ezt a formátumot, amire legutóbb az RTL 25. születésnapján emlékezett vissza. Gálvölgyi Jánossal idéztük fel a műsort, amiben bár több mint két évtizede szerepelt, még mindig jól emlékszik minden fontosabb pillanatára. Arra is, hogy a Heti hetes tagjai közül Hernádi Judit izgult a legjobban. 

A Legyen Ön is milliomos Heti hetes különkiadását 2001 szeptemberében láthatták a nézők, Visszavágó alcímmel, ami arra az előzményre utalt, amikor a kvízmester a Heti hetesben vendégeskedett és bőven kapott hideget-meleget a humor nagyágyúitól. 


Gálvölgyi Jánossal idéztük fel a műsort, amiben bár több mint két évtizede szerepelt, mégis jól emlékszik minden fontosabb pillanatára. Arra is, hogy Hernádi Judit izgult közülük a legjobban. 

Miután a Vágó személyisége olyan volt, olyan jó hangulatú volt a játék. Rengeteget nevettünk, a drága Bajorral, Farkasházyval mi voltunk az egyik oldal, a másik a Hernádi, Verebes, Havas 

– emlékezett vissza a színész.

A műsor készítői arra is figyeltek, hogy a rendhagyó vetélkedő minden játékosa a személyiségének megfelelő kérdést kapjon. 

Havasnál visítva röhögtünk, amikor  megkérdezték, hogy hányadik Henrikkel kezdődött a Tudor-dinasztia 

– mondta.

A Kossuth-díjas színész még ma is imádja a kvízjátékokat, otthon is játszik hasonlókat, a Legyen Ön is milliomos állandó nézője volt.

Utolsó játékosként ült be a vetélkedő legendás székébe, mindannyiuk közül a legügyesebb: 3 millió forintot nyert, amit jótékony célra ajánlotta fel. Nem csak erre volt büszke, hanem élete leggyorsabb poénjára is.

Egyik kérdésként megkapta, hogy ki a kádárok védőszentje, mire Gálvölgyi azonnal rávágta, hogy Thürmer Gyula. 

Felrobbant a stúdió 

– emlékezett vissza nevetve.

Szerinte Vágó István sikerének titka az önazonosság volt. 

A Vágó azonos volt a szerepével, ment az utcán és mondták, hogy huhh a Vágó a nagytudású ember, mert hiteles volt, ez a jó kifejezés rá.
 

A Legyen Ön is Milliomos különkiadását vasárnap este a Híradó után újra megnézhetik az RTL-en. 

#Fókusz#Videó#vágó istván#legyen ön is milliomos#megemlékezés#gálvölgyi jános

Címlapról ajánljuk