Belföld

Így emlékeznek kollégái, politikustársai Vágó Istvánra

rtl.hurtl.hu

2023. április 29. 11:15

„A mindig mosolygó Vágó Istvánra”.

Az rtl.hu is megírta, hogy 74 éves korában váratlanul elhunyt Vágó István, egykori kvízmester, politikus. A Demokratikus Koalíció közölte: a saját halottjuknak tekintik Vágót, aki a pártcsalád tagja volt.

Pista, velünk maradsz, nyugodj békében!

ezekkel a szavakkal búcsúzott Gyurcsány Ferenc pártelnök Vágó Istvántól a Facebookon. Egykori politikustársai közül Dobrev Klára, Ujhelyi István és Kálmán Olga is búcsúzott tőle.

Megtiszteltetés volt a barátjának lenni. A mindig mosolygó Vágó Istvánként fogom megőrizni emlékeimben.

írta Ujhelyi a közösségi oldalán.

Műveltsége és szakmai intelligenciája az akkori fiatal újságírók számára, akik között ott voltam én is, vitathatatlan volt. Lehetett tőle tanulni. Lehetett vele vitatkozni is, és sokszor kellett is. Mert ha valamiben meggyőződött, legyen az tudás, világnézet vagy politikai álláspont, amellett őszintén és teljes lényével állt ki. Nem akart mindenkivel jóban lenni – köszönöm, hogy mi mindig jóban voltunk és maradtunk

írja megemlékezésében Pikó András VIII. kerületi polgármester.

Karácsony Gergely főpolgármester is megemlékezett Vágó Istvánról, szerinte a kvíz mester kérlelhetetlen volt és sokszor haragos.

Értünk haragudott; fűtötte a szenvedély, hogy ezt az országot jobbá, békésebbé, szabadabbá tegye

emlékezett meg róla Karácsony.

Rónai Egon műsorvezető a Facebook-oldalán azt írta: „Remek televíziós, nagyműveltségű kolléga, akit gyászolok. István, nyugodj békében!”.

Nyitókép: Demokratikus Koalíció / Facebook

 

#Belföld#vágó istván#gyász#búcsú#emlékezet

Címlapról ajánljuk