ValóVilág

A Tökfejre került a zöld kendő

rtl.hurtl.hu

2015. január 25. 21:00

Véget ért az iskolahét, levizsgáztak a villalakók. Volt, aki olyan jól teljesített, hogy lila kendőt kapott érte, akadt azonban olyan is, aki megbukott. Az elégtelen osztályzatért pedig büntetés járt, de hogy ekkora azt még maga az érintett se sejtette.

Az iskolahét véget ért, és természetesen most is, ahogy lenni szokott a villalakóknak egy rettegett vizsgán kellett számot adniuk tudásukról. Korán reggel már ment a magolás, a lakók próbálták az utolsó pillanatokat is hasznosítani, hogy még valami tudományt csempésszenek az agyukba. Tanultak az ágyban, a konyhában kávéfőzés közben, sőt még a WC-n ülve is. Fanni a tükör előtt azon foglaltasodott, hogy olyan hajkoronát varázsoljon magának, amivel minél okosabbnak látszik, vagy, ahogy ő fogalmazott, minél fap*inásabbnak.

Majd bevonultak a tanárok, és a feldíszített asztalnál, akárcsak az érettségi vizsgán egyesével hívták be a villalakókat, akiknek tételt kellett húzniuk. Az első versenyző Laci volt, aki a történelem vizsgán rögtön egy olyan kihívással találta magát szemben, hogy a térképen két Kanada is volt…

Majd sorra következtek a többiek, Edinának a romantika jellemzése nem ment olyan jól, mint a rizsázás, olyan katyvaszt adott elő, hogy még az osztályfőnöknek is leesett az álla.



Dennis nem nagyon remekelt, állítása szerint azért, mert rossz tételt húzott, mindenesetre a prímszámokhoz, és Luther Mártonhoz lövése sem volt. Dóri nyögvenyelősen indított, bár ő jónak értékelte a feleletét, majd Fanni vette át a terepet, aki viszont brillírozott. Kente-vágta a rokokót, ezt a stílust különösen közel érezte magához, hiszen a szexualitás és az élvhajhászat állt a középpontban. Robin is jó teljesítményt nyújtott, majd vallásfilozófiai eszmefuttatásba bocsátkozott és a vizsga legjobb aranyköpését is ő követte el:
 

„Ki mondja meg az embereknek, hogy ki a jó, vasárnaponként, kik azok? A Vidám Vasárnapon például vannak ilyenek, akik megmondják”.

 

Dani felelete sem volt rossz, bár a matekban a pizza területe-kerülete kérdésbe kicsit belezavarodott.

Miután minden feladatot meghallgattak, a tanárok félre vonultak, hogy megbeszéljék az osztályzatokat. Közben Fanni és Dennis az udvarról leselkedtek és a lila kendő sorsát elemezték. Majd Dennis közölte, hogy ma este rendesen odaver neki a fürdőben.
 

„Ha enyém lesz a lila kendő, akkor úgy kérheted, ahogy akarod”


Az eredményhirdetésen pár embert értek meglepetések
, Dóri rosszabbat kapott a vártnál, Dennis pedig megbukott, két tantárgyból is. Fanni viszont olyan jó teljesítményt nyújtott, hogy kemény munkával ő érdemelte ki a védettséget jelentő lila kendőt.
 

„Mikor megtudtam, hogy enyém a lila kendő, majdnem bepisiltem örömömben, a tanárok is látták, hogy a műszempillás kis hülye mögött, agyam is van”


Fanni könnyek között vette át a jutalmát, majd újból megkörnyékezte Szilvi tanárnőt.
 

„Megfoghatom a kezét? Azt igen.”


Dennis viszont láthatóan sokáig nem tért még magához a rossz eredményeitől.


Úgy érezte, leszakad a pofája, menten kimegy innen és feladja az egészet.
 

„Látom a Dennisnek rosszul esett, hogy most egy ország látja, hogy mennyire hülye”

Apropó eredmények. Az utca emberének is feltettük azokat a kérdéseket, amit a villalakók kaptak. Íme:

 

Ahogy Fannira rákerült a lila kendő, a másik oldalról egyből beindult a taktikázás, hogy így most kire tegyék a jelét, Felmerült Dennis neve is, aki ellen több érv lenne, de Dórié is, aki talán a legjobban el van fáradva mindenki közül. Dennisnél azért még is jobban leragadtak, hiszen ha ő eltűnne a Villából, azzal több dolog is megoldódna egy csapásra.
 

„Ha Dennist elveszed tőle, Fanni teljesen meg lesz lőve”


Majd megkezdődött a ValóVilág 7 ötödik Kiválasztása. Elsőként a villalakók Liluval elemezték az iskolahét történéseit, majd megnézték a Villa eddigi legnagyobb konfliktusait. Dani és Dennis összezörrenéseit, Fanni balhéit
, Laci és Dennis kapcsolatát, valamint a Robin-Edina-Laci trió történetét is.

Mivel Dennis megbukott a vizsgán, ezért gyámokat kapott, önállóan nem rakhatott jelet és szavazategyenlőség esetén sem dönthetett. Jelét az ő nevében, szülei Edina és Laci osztották ki, választásuk pedig Robinra esett. Dóri és Robin Edinára tette, Fanni Danira, Edina, Laci és Dani pedig Dennisre. Három szavazattal a villalakók így a Tökfejet, azaz Dennist küldték párbajozni.

 
#ValóVilág#iskola#vizsga#valóvilág7#rtl 2#való világ#fanni#dennis#edina#robin#dóri#laci#dani

Címlapról ajánljuk