Választás 2022

Nemrég még a melegházasságért állt ki Lázár János kampányfőnöke

rtl.hurtl.hu

2022. április 6. 20:03

A Márki-Zay Pétert vasárnap legyőző fideszes politikus kampányát a legnagyobb erdélyi magyar párt korábbi ügyvezető elnöke koordinálta.

A Márki-Zay Pétert egyéniben legyőző Lázár János kampányát az a Porcsalmi Bálint koordinálta, aki korábban a legnagyobb erdélyi magyar párt, az RMDSZ ügyvezető alelnöke volt – írja az Azonnali. A választás estéjén a hódmezővásárhelyi politikus közös fotót is megosztott vele a Facebookon.

A jelenleg 41 éves Porcsalmi Bálint 2017 és 2020 között a második legfontosabb tisztséget töltötte be az RMDSZ-ben, erről azért mondott le, mert ismét a munkájával akart foglalkozni. Előtte ugyanis politikai és kommunikációs tanácsadóként dolgozott. Két évtizeden át az RMDSZ minden kampányában részt vett koordinátorként vagy külső tanácsadóként, de dolgozott egyebek mellett ukrajnai, bécsi, szerbiai kampányokban, és jelölteket, aktivistákat készített fel Jordániában, Szomáliában és Mongóliában is.

Porcsalmi Bálint az Azonnalinak elárulta, hogy nem Lázár János kampánya volt az egyetlen magyarországi munkája, de a többiről nem akar beszélni, sőt titoktartási szerződések is kötik.

(A Hódmezővásárhelyen és környékén zajló ádáz kampányról épp szerdán írtunk részletesebben a Házon kívül riportja alapján.)

Amikor 2018-ban Romániában népszavazást írtak ki annak alkotmányba foglalásáról, hogy a család egy férfi és egy nő házasságán alapul, az erdélyi magyar egyházak mellett számos RMDSZ-es politikus is támogatta a kezdeményezést. Porcsalmi Bálint viszont az RMDSZ ügyvezető elnökeként kijelentette: nem ért egyet azzal, hogy házasságot kizárólag nő és férfi köthessen, és nem tartja ördögtől valónak a melegházasságot.

Az Azonnali megkérdezte arról, hogy az elvei hogyan férnek össze azzal, hogy egy olyan magyarországi párt kampányát segítette, ami a melegek ellen indított hadjáratot. Porcsalmi Bálint azt mondta: sem a világnézete, sem a munkája nem változott az elmúlt években.

Nyitókép (archív): MTI / Boda L. Gergely

#Választás 2022#lázár jános#fidesz#porcsalmi bálint#rmdsz#melegházasság

Címlapról ajánljuk