Választás 2022

Benkő Tibor az RTL-nek: Nehogy már ahhoz viszonyítsunk, hogy a cseh védelmi miniszter nem jön Budapestre

rtl.hurtl.hu

2022. március 26. 10:08

A magyar honvédelmi miniszter egy fideszes lakossági fórumon beszélt, ahol azt is elmondta, cseh kollégája még angolul sem beszél.

„A cseh védelmi miniszter? Hát erről csak annyit gondolok, hogy a cseh védelmi miniszterrel a NATO-csúcstalálkozón sem találkoztam, az nem Magyarországon volt, és nem a V4 keretében” – ezt válaszolta Benkő Tibor, honvédelmi miniszter az RTL Híradó kérdésére, amiben arra voltunk kíváncsiak, mit szól cseh kollégája kritikáihoz.

Ahogyan arról az rtl.hu is beszámolt, Jana Černochová jövő héten Budapestre érkezett volna a V4-es védelmi miniszterek tanácskozására, de pénteki posztjában azt írta, hogy nem kíván részt venni ezen.

Mindig támogattam a V4-et, és nagyon sajnálom, hogy az olcsó orosz olaj most fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér

– írta Twitteren a politikus.

Benkő Tibor pénteken a pécsi fideszes Hoppál Péter lakossági fórumán erre úgy reagált, hogy a cseh védelmi miniszterrel még egyetlen NATO-ülésen sem találkozott, majd arra utalt, hogy a mostani távolmaradása mögött is más állhat.

Pedig még azt a lehetőséget is megadtuk, hogy mindenki nemzeti nyelven kommunikálhat. És azt tudjuk a cseh védelmi miniszterről, hogy angolul nem beszél

– fejezte be válaszát Benkő.

A honvédelmi miniszter az RTL Híradó kérdésére beszélt arról a drónról is, ami március 11-én Zágráb mellett zuhant le, és amiről kiderült, hogy 40 percig repült a magyar légtérben. Benkő Tibor erre úgy reagált, nem magyar, hanem NATO-légtérben repült a pilóta nélküli harci gép.

Sőt, több, mert ha hozzáadjuk, hogy Romániában 3 percig repült, ha hozzáadjuk, hogy Horvátországban 7 percig repült, akkor nem 40 percről kell beszélni

– válaszolta a honvédelmi miniszter az RTL Híradó kérdésére.

#Választás 2022#Belföld#benkő tibor#csehország#drón#nato

Címlapról ajánljuk