Külföld

A cseh miniszter sajnálja, hogy az olcsó olaj fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér – nem jön Budapestre

Mohos MátéMohos Máté

2022. március 25. 18:36

Lemondta a V4-es védelmi miniszterek találkozóját Jana Černochová.

„Mindig támogattam a V4-et, és nagyon sajnálom, hogy az olcsó orosz olaj most fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér”, írta Jana Černochová cseh védelmi miniszter Twitteren, adta hírül a Telex.

A politikus jövő héten jött volna Budapestre a V4-es védelmi miniszterek tanácskozására, de pénteki posztjában azt írta, hogy nem kíván részt venni ezen.

Korábban kiderült, hogy a lengyel kormánypárt sem értékeli túlzottan Orbán Viktorék hozzállását az orsz-ukrán háborúhoz. Jarosław Kaczyński, a Jog és Igazságosság vezetője arról beszélt, hogy nem örül Orbán óvatos hozzáállásának Oroszországot illetően.

Maga az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij is kemény kérdést intézett a magyar miniszterelnökhöz a nap folyamán: „Figyelj, Viktor, tudod mi folyik Mariupolban? Kérlek, ha tudsz, menj a rakpartra, nézd meg azokat a cipőket, és rájössz, hogy a tömeggyilkosságok újra megtörténnek a mai világban. Ezt csinálja Oroszország” – mondta, mire több kormányközeli kritikát is kapott itthonról.

Korábban az RTL Híradó is tudósított az ukrajnai háborúban tanúsított hozzáállása miatt a magyar kormányt ért kritikákról. 

Nyitókép: Jana Černochová / Facebook

#Külföld#csehország#v4#találkozó#orosz-ukrán háború#olaj#oroszország#orbán viktor

Címlapról ajánljuk